23948sdkhjf

Ingen krisetegn hos HydraSpecma: Også tocifret vækst i første kvartal

HydraSpecma omsatte i første kvartal for 643 millioner kroner, svarende til en fremgang på 12 procent sammenlignet med første kvartal 2021.

I samme periode steg ebitda med 28 procent til 82 millioner kroner, og resultatet før skat med hele 49 procent til 61 millioner kroner.

- Den gode vækst i afsætningen til kunderne inden for kørende materiel, som blev realiseret i 2021, er fortsat ind i 2022. Det har medført en betydelig fremgang i afsætningen til de globale OEM-kunder inden for Construction Equipment, Material Handling og Agriculture samt til de nordiske OEM-kunder og til eftermarkedet. Afsætningen til kunderne inden for vindmøllesegmentet og stationært materiel har som forventet været mere afdæmpet, skriver HydraSpecma.

I resten af 2022 forventer hydraulik-koncernen at fastholde den positive udvikling til kunder inden for kørende materiel men der fortsat vil være en afdæmpet efterspørgsel til vindmølleindustrien. Til gengæld giver krigen i Ukraine en større usikkerhed end normalt, når det gælder forventningerne til fremtiden.

- Situationen omkring Rusland og Ukraine har medført kraftigt stigende priser på materialer, fragt og energi. Kombineret med lange leveringstider og mangel på en række materialer giver det en udfordrende leverancesituation, som HydraSpecma må balancere i tæt dialog med kunder og leverandører, skriver HydraSpecma.

Den gode start på året og det høje aktivitetsniveau medfører dog, at HydraSpecma uændret forventer en omsætning i 2022 2,3-2,5 milliarder kroner, mens ebitda præciseres til at ende i intervallet 270-290 millioner kroner mod tidligere forventet 260-290 millioner kroner.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.313