23948sdkhjf

Nu kommer verdens første robot drevet med luft

"Der er næppe noget industrielt markedssegment der vil vokse så hurtigt i løbet af de kommende år som menneske-robot-samarbejde."

Sådan lyder det fra Festo, som netop har lanceret nyheden om verdens første pneumatiske robot.

"Mange af fordelene ved Festo Cobot, såsom dens følsomhed, vægt og værdi for pengene, skyldes fordelene ved pneumatik. De direkte drev i led-forbindelserne er meget omkostningseffektive og særligt lette, fordi der i modsætning til elektriske løsninger ikke kræves tunge gear eller dyre kraft-moment-sensorer," lyder det fra Festo.

Festo varsler, at den pneumatiske Festo Cobot vil være billigere end elektriske cobots i samme klasse. 

- Den vil give fremragende værdi for pengene i sit hovedanvendelsesområde for håndtering af små emner med en nyttelast på op til 3 kg. Når den kommer til salg i 2023, vil Festo Cobot sætte nye standarder inden for menneske-robot-samarbejde med dens brugervenlighed, siger Dr. Frank Melzer, CTO hos Festo i en pressemeddelelse.

Festo Cobot består af selve hardwaren, et håndholdt modul og softwaren Robotic Suite til intuitiv idriftsættelse og programmering. 

Takket være letvægtskonstruktionsmetoder er vægten på Festo Cobot blevet reduceret til et stykke under 20 kg, så den hurtigt og fleksibelt kan flyttes og bruges andre steder, oplyser Festo.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.111