23948sdkhjf

Antallet af jobopslag slår ny rekord: Økonom appellerer til handling

Netop offentliggjorte tal fra jobindsats viser, at der var 32.600 nyopslåede stillinger i april. 

- Det et bemærkelsesværdigt højt niveau, da vi aldrig tidligere i statistikkens historie har set et så højt antal nyopslåede stillinger i april måned. Det viser med al tydelighed, at der fortsat er meget høj aktivitet på arbejdsmarkedet på trods af den høje inflation, stigende renter og krigen i Ukraine, siger Tore Stramer, cheføkonom i Dansk Erhverv.

Det meget høje antal nyopslåede stillinger går desværre hånd i hånd med en fortsat udpræget mangel på arbejdskraft. 

- Vi har derfor også en reel bekymring for, at manglen på arbejdskraft vil hæmme den økonomiske aktivitet mærkbart hen over sommeren. Det gælder særligt i turismeerhververne, der nu skal ud og rekruttere arbejdskraft i et betydeligt omfang. Det er mildt sagt ærgerligt, da store dele af turisterhvervene fortsat er presset efter en vinterperiode med høj smitte og restriktioner, siger cheføkonomen.

Han kalder det derfor også yderst vigtigt, at politikerne fortsat har fokus på hurtigtvirkende reformer, der løfter arbejdsudbuddet i den private sektor. 

- Mest oplagt bør der lukkes op for mere udenlandsk arbejdskraft uden for EU og en reduktion i den offentlige beskæftigelse. siger Tore Stramer.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.095