23948sdkhjf

Lærlinge kræver milliarder til erhvervsuddannelser

De sidste par dage har lærlingeoprøret domineret mediebilledet, hvor lærlinge på alle landets uddannelser har krævet bedre vilkår på erhvervsskolerne.

Nu lancerer initiativtagerne et borgerforslag, hvori de kræver, at politikerne afsætter én promille af Danmarks samlede BNP til at investere i erhvervsuddannelserne. Det svarer til knap 2,5 milliarder kroner ifølge de nyeste tal fra Danmarks Statistik.

"Lærlingeoprøret skal bakkes op og bringes helt ind i folketingssalen. Alle snakker om manglen på faglært arbejdskraft. Nu skal politikerne følge de flotte ord op med konkret handling... Derfor skal der investeres i tidssvarende udstyr, ordentlige faciliteter og og flere kompetencer til lærerne," skriver de 11 unge bag forslaget.

Det er Carl Emil Lind Christensen, formand for Metal Ungdom, der har stillet forslaget, som bliver bakket op af 10 medstillere. Og han håber, at borgerforslaget kan være med til at sætte vilkårene for de unge på erhvervsuddannelserne på dagsordenen.

- Vi har brug for, at samfundet er lige så stolte af vores fag, som vi selv er. Det vil være en bombe under velfærdssamfundet, hvis der i fremtiden ikke er faglærte nok. Men det kræver, at politikerne investerer i erhvervsuddannelserne og jeg håber, at den store opbakning vil fortsætte, siger Carl Emil Lind Christensen til Metal Supply.

Hvis borgerforslag "Lærlingeoprøret: Invester i erhvervsuddannelserne" får 50.000 underskrifter inden den 8. november, skal det behandles i Folketinget.

Mandag 16. maj, fire dage efter forslaget blev stillet, havde over 3700 skrevet under.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.079