23948sdkhjf

Automatisk døråbner forbedrer arbejdsmiljøet i Danfoss’ prototypeafdeling

Den tunge manuelle håndtering af døren til en stor lasersvejser er nu gjort automatisk efter en opgradering med døråbneren Safedoor SD100 fra Made4CNC

Når man går fra en hverdag med enkeltstyks- og småserieproduktion til ordrestørrelser på flere tusinde om ugen, gør det en verden til forskel, om operatøren skal åbne og lukke døren til maskinen ved egen kraft, eller om det sker automatisk.

I prototypeafdelingen hos Danfoss har de derfor valgt at opgradere en ældre Trumpf lasersvejser med en automatisk Safedoor SD100 døråbner fra Made4CNC.

- Vores lasersvejser blev i sin tid indkøbt til forsøg og prototypeemner. Men med tiden har vores afdeling udviklet sig til en slags "early launch"-afdeling for hele Danfoss-koncernen. Vi producerer i langt større volumen end tidligere, og det har skabt et behov for automatisering, fortæller værktøjsmager Peter Slotte.

Belastninger er fjernet

Peter Slotte tog i efteråret kontakt til Made4CNC, som dengang netop var gået på markedet med sin automatiske døråbner. Han blev efterfølgende sat i forbindelse med Nordelektro, der er distributør og integrator for Made4CNC i Danmark.

Installationen blev udført af Nordelektros CNC-specialister, og forandringen er mærkbar. Operatøren skal nu blot trykke på en knap for at åbne eller lukke døren – og undgår dermed betydelig fysisk belastning, når emner skal ind og ud af maskinen.

- Med integrationen af Safedoor SD100 er disse belastninger nu fjernet, og vi oplever glade medarbejdere med en højere produktivitet, siger Peter Slotte.

En genvej til integration af cobots

For Nordelektros salgschef, Jesper Storm Simonsen, er casen hos Danfoss et godt eksempel på de gevinster, der ligger i at opgradere og automatisere eksisterende industrimaskiner.

- Vi kommer dagligt i industrien og ser mange steder et uforløst potentiale i optimering af ældre maskiner. Den store fordel ved Safedoor SD100 er, at det er en fleksibel løsning, som forbedrer sikkerheden og reducerer den fysiske belastning ved betjening af CNC-maskiner. Samtidig er det en løsning, der gør det lettere at integrere cobots i sin produktion, siger Jesper Storm Simonsen.

Som eksempel fremhæver han et projekt på Randers Gears, hvor Nordelektro har installeret automatiske døråbnere som led i et setup, hvor to cobots betjener fire forskellige maskiner. Når dørene til maskinerne åbner og lukker automatisk, skal robotterne ikke programmeres til selv at gøre det. Det har skabt et bedre og endnu mere effektivt workflow.

Se nøgletal og flere artikler om:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.096