23948sdkhjf

Automationsuddannelse lukker: Virkeligt ærgerligt

Der er stort behov for automationsteknologer. Alligevel må uddannelsen i Hedensted lukke. Der er for få ansøgere til uddannelsen.

Uddannelsen til automationsteknolog i Hedensted må lukke. Det sker, fordi der er for få elever på uddannelsen. Uddannelsen passer ellers godt til Hedensted-området, som har en hel stribe automations- og robotvirksomheder. Uddannelsen er også blevet taget godt imod af industrivirksomhederne omkring Hedensted.

- Det er virkeligt ærgerligt, for der er masser af beskæftigelse til vores færdiguddannede automationsteknologer. Men hvis vi ikke har nogle studerende, så kan vi ikke levere varen, siger campuschef Annette Westergaard Poulsen, Erhvervsakademi Dania Horsens-Hedensted.

- Vores automationsteknologer har tit job længe før de er færdiguddannede. Men problemet er, at der er alt for få ansøgere. Vi har kun seks-otte ansøgere om året. Det er ikke nok til et studiemiljø, og det er selvfølgelig heller ikke nok til at sikre en økonomi i uddannelsen, siger hun.

Det er kun fire år siden, at Erhvervsakademi Dania oprettede den 2-årige automationsuddannelse. Første år optog uddannelsen 14 nye studerende, men siden er det altså gået tilbage med optaget.

Annette Westergaard Poulsen understreger, at de nuværende studerende kan afslutte deres uddannelse som planlagt i Hedensted, men der bliver altså ikke optaget nogle nye til sommer. 

Unge fra Hedensted og omegn skal nu til enten Fredericia eller Aarhus, hvis de vil uddanne sig til automationsteknolog.

Seks steder tilbage

Lukningen af uddannelsen i Hedensted betyder, at man nu kun kan uddanne sig til automationsteknolog seks steder i landet. Det er i København, Odense, Aarhus, Aalborg, Randers og Fredericia.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.351