23948sdkhjf

Fayard klager over droppet EU-udbud på nye patruljeskibe

Uden at sende projektet i udbud har Forsvarets Materiel- og Indkøbsstyrelse ifølge Berlingske givet en ordre på mere end 5 milliarder kroner på fem-seks nye patruljeskibe til konsortiet Danske Patruljeskibe K/S, som består af radarproducenten Terma, den fynske skibsdesigner OMT samt pensionsselskabet PensionDanmark.

Normalt skal den slags opgaver i EU-udbud, men der kan dog gøres undtagelser, hvis der er væsentlige sikkerhedsinteresser på spil.

Hos et af Danmarks største værfter, fynske Fayard, undrer man sig dog over forløbet, hvor ingen danske værfter tilsyneladende har været i spil.

- Vi synes, at det har været en lukket proces. Det er ikke meget information, som har været tilgængeligt om, at man ville lave tildelingen. Det virker til, at resultatet har været givet på forhånd, siger Kristian Eidnes Andersen, chef for forretningsudvikling og medejer af Fayard, til Berlingske.

Det fynske værft har derfor klaget over forløbet – en klage der ventes svar på den 13. juni.

Hos Forsvarets Materiel- og Indkøbsstyrelse kan man ikke genkende billedet af en lukket proces. Her forklarer pressechef Thorbjørn Hein, at man har inddraget en række brancheforeninger i forløbet, og de har alle entydigt peget på Danske Patruljeskibe K/S.

- Det er ikke bare noget, som er opstået hos FMI. Og alle fem organisationer har tilkendegivet, at de er enige i, at man ikke både kan designe, integrere våbensystemer og bygge, uden at man laver et konsortium. Og alle mulige kunne have slået sig sammen og lavet et konsortium. Det har ikke været en hemmelighed i branchen, at det her var i gang, siger Thorbjørn Hein til Berlingske.

Originalartikel: https://www.berlingske.dk/samfund/forsvarsministeriet-vil-koebe-krigsskibe-for-fem-milliarder-af-terma

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094