23948sdkhjf

Rekordomsætning hos Give Steel – én ting har dog kostet på bundlinjen

Trods højere omsætning i 2021 end året før, har et ustabilt stålmarked med rekordhøje stålpriser reduceret Give Steels bundlinje.

Resultat efter skat endte på 10,7 millioner kroner mod 13,5 millioner kroner året før.

- Vi har ageret ansvarligt - og i tide, lyder det fra Torben Larsen, CEO i Give Steel, der ikke benægter, at Give Steel har betalt sin del regningen for et ustabilt stålmarked med rekordhøje stålpriser.

Selskabets resultat og økonomiske udvikling i 2021 levede ikke op til forventningerne, men i lyset af den ændrede markedssituation med ustabile og uforudsigeligt høje stålpriser, betragtes årets resultat dog som værende acceptabelt.

Udvikling i fokus

Torben Larsen, fortæller:

- Det ligger dybt i vores DNA, at vi holder, det vi lover – så det gjorde ondt, langt ind i sjælen på os at sende prisstigninger videre til vores kunder. Desværre blev det nødvendigt, og i dag er det bare en helt almindelig præmis i markedet. Omvendt har vi også i vores virksomhedskultur en hurtig omstillingsevne. Det har været en klar fordel i processen.

At toplinjen øges uden at manifestere sig på bundlinjen, tager direktøren med sindsro:

Det ligger dybt i vores DNA, at vi holder, det vi lover – så det gjorde ondt, langt ind i sjælen på os at sende prisstigninger videre til vores kunder. Desværre blev det nødvendigt Torben Larsen, Give Steel

- Give Steel er modsat de fleste andre virksomheder toplinje-fikseret. Det er vi, fordi vi bruger toplinjen til at udvikle virksomheden. Sådan har det altid været, og vi oplever nu, næsten time for time, hvordan vores virksomhed udvikler sig. Det er selvfølgelig vigtigt for os at møde strategiske udfordringer på en økonomisk ansvarlig måde, men lige så vigtigt at udvikle virksomheden med aktiviteter og indsatser af samfundsansvarlig karakter, så vi hele tiden øger vores samfundsmæssige værdi, siger han.

Den sociale bundlinje næsten fordoblet

Give Steel vandt i 2021 flere priser, både for konstruktionsdesign og social bæredygtighed. I regnskabsåret 2021 blev det første skridt taget til rapportering af den tredobbelte bundlinje. Resultater, der kan aflæses i dag, hvor koncernens sociale regnskab, ifølge Cabis sociale beregner, er opgjort til 7,4 millioner kroner i 2021, men allerede steget til 12 millioner kroner i 2022.

Give Steel har 68 CSR-relaterede medarbejdere og forventer at øge til 50 lærlinge indenfor de næste to år.

Samtidig har man gennem året investeret i flere miljø- og energibesparende foranstaltninger, der klimaoptimerer såvel produktion som drift. Der er eksempelvis indkøbt et mere miljørigtigt ventilationsanlæg til en ny produktionshal samt fem hybrid-biler til sitemanagers for at minimere CO2-aftryk ved bykørsel og kørsel til nærliggende byggepladser. Der er også i regnskabsåret lavet aftale med eksterne transportleverandører om mulighed for transport med biodiesel HVO-100.

Endelig har selskabet skiftet skrotpartner, hvilket har reduceret CO2-udledningen på skrottransport med cirka 983 tons CO2 om året. En besparelse, der er opnået ved at hæve andelen af skrot, der genanvendes i Danmark, fra 0 procent til 61 procent.

Sigter efter milliard-omsætning

Selskabet forventer en positiv udvikling i aktivitetsniveauet for stålkonstruktioner i 2022, da der i 2021 er investeret i en ny produktionshal, der vil forøge produktionskapaciteten.

Grundet stigende stålpriser og et øget fokus på udvikling af kompetencer i forbindelse med selskabets større entreprisekontrakter, forventes der et resultat på niveau med 2021.

Virksomhedens sociale indsats skal derudover styrkes yderligere med mindst 20 nye lærepladser over de næste to år, ligesom en ansvarlig klimaprofil og positionering på bæredygtighed fortsat skal styrke selskabets omdømme både som leverandør og attraktiv arbejdsplads.

Selskabets omsætning forventes som følge af de stigende stålpriser samt den forøgede produktionskapacitet at ligge i niveauet 800-1.000 millioner kroner.

Resultat efter skat forventes at ligge i samme niveau som 2021 – det vil sige omkring 10-12 millioner kroner.

Give Steel A/S
Regnskabsår 2021 2010
Valuta mio. DKK mio. DKK
Nettoomsætning 609,1 506,7
Driftsresultat 17,8 20,7
Bruttofortjeneste 67,1 65,8
Resultat før skat 13,6 16,9
Årets resultat 10,7 13,5
Status balance 399,7 287,1
Egenkapital 72,9 68,3
Antal ansatte 355 311
Kilde: CVR

Se nøgletal og flere artikler om:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.096