23948sdkhjf

Vald. Birn leverer historisk godt regnskab

Støberikonbcernen Vald. Birn har offentliggjort historisk godt 2021-regnskab med omsætning på 1,2 milliarder kroner, Indtjeningen rammer 207 millioner kroner

Nordeuropas største støberikoncern Vald. Birn Holding A/S har offentliggjort rekordregnskab for 2021 med tårnhøje tal på både top- og bundlinje.

Omsætningen er vokset til hele 1,2 milliarder kroner, mens indtjeningen lander på 207 millioner kroner før skat. 

Der er tale om et gevaldigt løft af omsætningen, som i 2020 ramte 779 mio. kr. Det svarer til en vækst på ikke mindre end 48 procent.

Indtjeningen er i samme periode vokset fra 36 millioner kroner i 2020 til 207 millioner kroner i 2021, og egenkapitalen er nu på 2 milliarder kroner.

Meget tilfredsstillende

CEO Christian Pedersen fra Vald. Birn Holding A/S og koncerndirektør Claus Beier fra Vald. Birn A/S kalder i en pressemeddelelse 2021-regnskabet 'et godt skridt på den rejse, som støberikoncernen med afsæt i en ny strategi har påbegyndt'.

- Resultatet i 2021 er meget tilfredsstillende, og der er stor grund til at glæde sig over den rekordhøje indtjening. Vi har en meget velkonsolideret virksomhed, der er på vej i den rigtige retning, og som med afsæt i en ny strategi har indledt en ny vækstrejse, lyder det fra Vald. Birn.

Støberikoncernen har tidligere meldt ud, at den nye strategi er at skabe og vedligeholde bæredygtige og rentable produktionsjobs i de lokalområder, hvor støberikoncernen opererer.

Det skal blandt andet ske gennem investeringer ny teknologi, smartere processer og et mere indgående fokus på bæredygtighed.

Fondsejet industrikoncern

Vald. Birn er en af Danmarks ældste fondsejede industrikoncerner og tæller blandt andet selskaberne Vald. Birn Holding A/S, Vald. Birn A/S i Holstebro, A/S Tasso Odense, Uldalls Jernstøberi A/S i Vejen samt Vald. Birn GmbH i Tyskland og Kockums Maskin AB i Sverige.

En væsentlig del af resultatet kan henføres til koncernens finansielle aktiviteter. 

De enkelte driftsselskaber har dog allerede i 2021 været negativt påvirket af de stigende energipriser og mangel på råvarer. Hertil kommer de afledte effekter af COVID-19 pandemien.

Det er udfordringer, der forventes at fortsætte ind i det nuværende regnskabsår. Vald. Birn oplyser, at den geopolitiske usikkerhed har medført nye udfordringer i form af yderligere prisstigninger på energi og råvarer samt generel høj volatilitet i markedet. 

- Sigtbarheden er forholdsvis lav, og derfor ser vi os ikke i stand til at sætte præcise tal på forventningerne til 2022. Det er dog vigtigt at sige, at vi både har styrken og viljen til fortsat at investere i vores virksomheder og følge vores langsigtede strategi, siger Claus Beier.

VALD. BIRN HOLDING A/S
Regnskabsår 2021 2020
Valuta mio. DKK mio. DKK
Nettoomsætning 1200 779
Resultat før skat 206 36
Årets resultat 172 32
Egenkapital 1970 1799
Kilde: CVR

Se nøgletal og flere artikler om:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094