23948sdkhjf

Jernstøberi har otte-doblet ordrebeholdning: Kan ikke ansætte folk nok

Hos Uldalls Jernstøberi i Vejen har man på det seneste måttet løbe ekstra hurtigt som følge af en rekordstor ordrebeholdning, der i 2022 har været otte gange større end normalt. Selvom travlheden har smittet positivt af på omsætningen, og antallet af medarbejdere er vokset, har støberiet behov for endnu flere medarbejdere for at kunne følge med efterspørgslen.

Med sine 78 år på bagen har Uldalls Jernstøberi gennemlevet flere energi- og økonomiske kriser. Men de seneste tre år med først en global pandemi efterfulgt af en perfekt storm i form af råvaremangel, stigende energipriser og krigen i Ukraine har dog været en helt unik udfordring for støberiet, der har specialiseret sig i komplekse støbejernskonstruktioner- og legeringer i små og mellemstore serier.

Stigende omsætning

På støberiet i Vejen har man måttet løbe ekstra hurtigt for at kunne følge med en rekordstor ordretilgang, der har fået omsætningen for 2021 til at stige med 15 procent sammenlignet med året før. Forventningen til indeværende år er en yderligere fremgang på 20 procent i omsætningen, som således vil blive rekordstor. Det oplyser Ulldals Jernstøberi i en pressemeddelelse.

- Allerede i marts 2021 var ordrebeholdningen fordoblet sammenlignet med samme periode året før, og i oktober 2021 var den vokset til det seksdobbelte af den ordrebeholdning, vi havde i januar. Siden da har tilgangen dog lagt sig på et mere stabilt, men stadig tårnhøjt niveau, der er otte gange så højt, som vi ellers har været vant til. Den fortsatte travlhed kan også aflæses på omsætningen, som i de første fem måneder af 2022 har været mere end 70 procent højere end i samme periode sidste år.

På jagt efter flere medarbejdere

Den rekordstore ordrebeholdning har også udløst en sand jobfest på støberiet, der siden indgangen til 2021 er gået fra 43 til 70 medarbejdere. Men væksten på mere end 60 procent i antallet af medarbejdere er ifølge Dion Brun langt fra nok for at kunne følge med efterspørgslen.


- Vi havde gerne set, at vores kapacitet var blevet fordoblet og måske endda mere end det, men det har simpelthen ikke kunnet lade sig gøre på grund af den ekstremt lave ledighed. De manglende hænder selvfølgelig kunnet mærkes, fortæller han.

Uldalls Jernstøberi leder især efter støberiteknikere, men er også på jagt efter ingeniører, smede samt ufaglærte – både erfarne medarbejdere såvel som kommende lærlinge.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.079