23948sdkhjf

Arbejdsgivere laver ny sektion: Vil bekæmpe sort produktion af vindmøller

- Vi må have håndfaste CO2-krav i vores udbud af eksempelvis havvindmølleparker, lyder det fra Tekniq Arbejdsgiverne, som etablerer ny grøn sektion, som skal kæmpe for sagen

Tekniq Arbejdsgiverne etablerer en ny sektion med egen bestyrelse, der skal kæmpe de grønne industrivirksomheders sag og sikre fair konkurrence.

Årsagen er ifølge arbejdsgiverorganisationen, at underleverandører til vindmølleindustrien lige nu oplever, at store ordrer bliver aflyst og annulleret - eller at langvarige samarbejdsaftaler og ordrer ikke bliver forlænget.

Det kritiserer Tekniq Arbejdsgiverne, og kritikken retter sig mod, at grønne danske virksomheder prismæssigt udkonkurreres af billigere kinesisk stål, der samtidig belaster miljøet langt hårdere ved produktionen.

Det skriver tekniq.dk

- I det konkrete tilfælde vil vi arbejde for, at der stilles krav om bæredygtighed, når de vedvarende energikilder sendes i udbud. Den slags krav er jo udbredt i for eksempel byggeriet. Vi må have håndfaste CO2-krav i vores udbud af eksempelvis havvindmølleparker, siger adm.  direktør Troels Blicher Danielsen fra Tekniq Arbejdsgiverne.

Både industrivirksomheder og installatører går sammen i sektionen, der er for hele leverandørkæden.

Sektionen ”Grøn Industri” vil ifølge Tekniq arbejdsgiverne arbejde for at bidrage til, at Danmark forbliver et grønt industriland. 

I det konkrete tilfælde vil vi arbejde for, at der stilles krav om bæredygtighed, når de vedvarende energikilder sendes i udbud. Den slags krav er jo udbredt i for eksempel byggeriet. Troels Blicher Danielsen, adm. direktør Tekniq Arbejdsgiverne

Det skal blandt andet ske gennem udarbejdelsen af analyser og anbefalinger til, hvordan det politiske system kan bidrage til at skabe de bedst tænkelige rammevilkår for den grønne danske industris leverandørkæder. 

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125