23948sdkhjf

Energistyrelsen advarer om forsyningskrise for gas

Rusland har reduceret sine gasleverancer til Tyskland betydeligt. Derfor skærper Energistyrelsen beredskabet

Aktørerne på det danske gasmarked skal forberede sig på, at der kan komme en egentlig forsyningskrise.

Derfor skærper Energistyrelsen nu sit gasberedskab, skriver den i en pressemeddelelse mandag aften.

Det sker, fordi der i den seneste periode er opstået en stigende usikkerhed om gasleverancer fra Rusland, efter at landet har reduceret leverancerne til Tyskland med 60 procent.

- Det er en alvorlig situation, vi står i, og den er blevet forværret med de reducerede leverancer fra Rusland til det europæiske gasmarked, siger vicedirektør i Energistyrelsen Martin Hansen i meddelelsen.

Det er en alvorlig situation, vi står i Martin Hansen, vicedirektør i Energistyrelsen

- Vi følger udviklingen på gasmarkederne nøje. Vi får stadig gas i Danmark, og vi har planer klar til at sikre forbrugerne. Vi står heldigvis robust i Danmark, fordi vi har meget grøn energi, lyder det.

Energistyrelsen har erklæret såkaldt "Early Warning", der fungerer som et signal til aktørerne på gasmarkedet om at forberede sig. Det er det laveste af tre forskellige beredskabsniveauer.

Gaslagrene i Danmark er lige nu 75 procent fyldte. De skal gerne være 80 procent fyldt fra november, hvis de skal leve op til den fælles EU-målsætning.

Skulle Danmark ende i en regulær gaskrise, så er der en nødplan klar, så danskerne ikke skal frygte et koldt hjem hen over vinteren. Det fortæller klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S).

- Vi er forberedt på, at der kan opstå en nødsituation. Vi er der ikke endnu, men vi er forberedt, understreger han.

Planen går blandt andet ud på, at de største gasforbrugende virksomheder kan ende med at få lukket deres gastilførsel helt eller delvist i en periode.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078