23948sdkhjf

Robot-direktør om nyudviklet cobot: Vi har lavet en robot med ekstrem stabilitet

Universal Robots direktør har stor tro på sin nye robot UR20, som indeholder flere teknologiske nyskabelser.

Kim Povlsen, adm. direktør for Universal Robots, er med egne ord rigtig stolt af den ny robot UR20, som Universal Robots netop har lanceret.

- Vi har været i gang med at udvikle den her produktfamilie i et par år. For cirka et år siden besluttede vi nogenlunde, hvor vi skulle hen. Vi har fået en robot, som vi er rigtigt stolte af. Den har stor brugervenlighed, den er letvægt, og så har den en simplificeret mekanik, siger han.

Universal Robots har startet konstruktionen af den nye robot helt fra grunden. Leddene er blevet betydeligt mindre og mere enkle. Det giver en lettere konstruktion og giver mulighed for nogle hurtigere bevægelser.

Men selv om robotten er let, og den har en rækkevidde på 1,75 meter, så siger Universal Robots, at den stadig er meget præcis og stabil ude i yderstillingerne.

- Vi har lavet en robot med ekstrem stabilitet. Det er en meget spændende teknologi. Vi har modelleret hele robotarmen og de metaller vi bruger i den med henblik på stabilitet, og vi har en software, som modvirker svingninger, når armens bevægelse stopper. Det er lidt ligesom noise-cancelling, siger Kim Povlsen.

Den ny robotarm skal nu ud i det virkelige liv.

- Fra nu af begynder vi at arbejde tæt sammen med en hel række kunder og partnere som kører et beta-forløb i resten af 2022. Vi får robotten testet i forskellige scenarier. Så bliver sat til release i starten af 2023. Vi tester den i så lang tid for at være sikre på, at den har et højt niveau af kvalitet og brugervenlighed, når den går på markedet, siger han.

Ny robotserie

UR20 er den første af en ny familie af robotarme fra Universal Robots.

- Vi starter i toppen og går nedad i vægt. Så over tid kommer der nye robotarme i de andre størrelser med den ny teknologi ombord, siger Kim Povlsen.

Det er meningen, at de gamle robotarme og den nye serie skal markedsføres sideløbende.

- Vi bibeholder den eksisterende familie af robotter, så man får en valgmulighed. Nogle vil have behov for ny teknologi, der kører med høj hastighed. Andre vil have behov for noget, der er gennemprøvet og gennemtestet. Vi har meget stor tillid til vores ny design. Vi mener, at det giver en øget kvalitet og øget holdbarhed, siger Kim Povlsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125