23948sdkhjf

Topsøe og Sintex i parløb om ny miljøvenlig reaktor

Topsøe er på vej med en ny elektrificeret og bæredygtig proces til fremstilling af blandt andet brint, syntesegas, kemikalier flybrændstof. Metalvirksomheden Sintex i Hobro er med som partner i projektet 

Topsøe forventer allerede i år at være klar til at gå i markedet med en ny proces til fremstilling af blandt andet brint, syntesegas, kemikalier som methanol og flybrændstof.

Den nye proces baserer sig blandt andet på en elektrisk reaktor, hvor den nødvendige energi tilføres som strøm i stedet for ved afbrænding af fossile brændsler.

Metalvirksomheden Sintex i Hobro er med i udvikling af reaktoren, som ved produktion af blå brint vil kunne reducere CO2- udslippet med mere end 95 procent, hvis kilden er fornybar strøm.

- Sintex både har været og er en meget vigtig partner i forbindelse med udvikling af den nye teknologi. Sintex bidrager med udvikling og viden om centrale dele af de metalliske komponenter i reaktoren til produktion af brint eller syntesegas, siger Kim Aasberg-Petersen, som er udviklingschef hos Topsøe. 

Viden har været afgørende

Kim Aasberg-Petersen peger på, at Sintex' ekspertise og erfaring inden for metaller har haft stor betydning for både udvikling af innovative løsninger og til fremstilling af nøglekomponenter i den nye teknologi.

- Kombinationen af Sintex' viden og ekspertise inden for metaller og deres fremstilling og Topsøe's tilsvarende viden og ekspertise inden for katalysatorer, design af kemiske reaktorer og kemiske processer har været afgørende for hurtig udvikling af den nye og særdeles innovative proces, siger Kim Aasberg-Petersen.

De metalliske elementer fra Sintex sidder inde i den kemiske reaktor og medvirker til, at den katalytiske proces forløber, så der kan fremstilles brint og syntesegas.

Når det handler om, hvad der gør teknologien og produktet fra Sintex specielt velegnet til den elektrificerede brintproduktion holder Kim Aasberg og Topsøe kortene tæt til kroppen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.422