23948sdkhjf

Grønne krav presser på: 8500 virksomheder skal hjælpes

Intet mindre end 8500 danske produktionsvirksomheder skal have rettet fokus ind på bæredygtighed for at stå stærkere i fremtiden. Det er ambitionen i kæmpe projekt skabt af Industriens Fond og DI

Styrk din konkurrenceevne ved at gøre dig klar til at opfylde den bølge af klimakrav, som rammer produktionsdanmark lige om lidt.

Det er det helt overordnede budskab til de intet mindre end 8500 danske mindre og mellemstore produktionsvirksomheder, som Industriens Fond i samspil med Dansk Industri håber at køre gennem programmet ’Klimaklar Produktionsvirksomhed’ de næste tre år.

Programmet er en videreudvikling af projektet ’Klimaklar SMV’, som også er forankret i Industriens Fond og det seneste år har hjulpet 50 virksomheder med at få styr på klimaregnskaber og udviklet idéer til klimaforbedringer.

Adm. direktør i Industrien Fond, Thomas Hofman-Bang, forklarer, at Klimaklar SMV med fokus på CO2-udslip blev en stor succes med en lang venteliste. Så nu trykker Industriens Fond med en bevilling på 40 millioner kroner på den store grønne knap.

- Det er gået op for virksomhederne, at de skal være med og gøre noget ved det her nu, fordi de oplever, at deres kunderne begynder at spørge ind til de her ting, siger Thomas Hofman-Bang, som vurderer, at bølgen af grønne krav til industrivirksomhederne kun lige er ved at rejse sig.

Grønne krav fra mange sider

For kigger man lidt frem i tiden vil de grønne krav komme fra alt fra banker og investorer til samarbejdspartnere og kunder - og i sidste ende også fra fremtidens medarbejdere. Derudover vil også lovgiverne stille CO2-krav og lancere flere CO2-afgifter.

- De bæredygtige krav begynder at trille mere og mere ned gennem værdikæderne, og de virksomheder, der har forståelse for det her, bliver tilvalgt, de andre risikerer at blive fravalgt.

De bæredygtige krav begynder at trille mere og mere ned gennem værdikæderne, og de virksomheder, der har forståelse for det her, bliver tilvalgt, de andre risikerer at blive fravalgt Thomas Hofman-Bang, adm. direktør Industriens Fond

Derfor gælder det også om at kende det CO2-aftryk, som følger med ens produktion, råvarer og underleverancer, påpeger Thomas Hofman-Bang.

Han understreger, at alt hvad Industriens Fond arbejder med handler om at styrke dansk industris konkurrence, og det gælder også i Klimaklar Produktionsvirksomhed.

Projektet bliver derfor også for alle, det er gratis at deltage i og kører helt uden krav om medlemskab i DI eller andre organisationer.

- Vi er overbevist om, at det at levere bæredygtigt til markedet bliver et stort konkurrenceparameter i fremtiden. Derfor hjælper vi virksomhederne med at blive bæredygtige, slår Thomas Hofman-Bang fast.

Vi er overbevist om, at det at levere bæredygtigt til markedet bliver et stort konkurrenceparameter i fremtiden. Derfor hjælper vi virksomhederne med at blive bæredygtige Thomas Hofman-Bang, adm. direktør Industriens Fond

Tilmeldingen er åben

Tilmeldingen til Klimaklar Produktionsvirksomhed er allerede åbnet, og deltagerne i projektet vil blive ført gennem et af Industriens Fond og DI udviklet digitalt program, der ender med en ny klimaprofil.

Samtidig indeholder projektet mulighed for hjælp fra en stribe medarbejdere, der skal guide deltagerne i mål.

- Vi er ved at skabe nogle interaktive platforme, hvor virksomhederne langt hen ad vejen bliver hjulpet igennem. Det skal kombineres med varme hænder, som kan hjælpe og vejlede i telefonen. Det her projekt skal hjælpe virksomhederne med at besvare, hvad de skal gøre, siger Thomas Hofman-Bang.

Han erkender blankt, at 8.500 virksomheder er et stort antal.

- Vi vil gerne være ambitiøse, og vi arbejder en vision om, at vi skal have verdens mest bæredygtige produktionssektor. Derfor skalerer vi Klimaklar SMV op til det her nye projekt, hvor vi har en ambition om at alle skal med. Nu skubber vi på, så alle begynder at måle på de her ting og tage det bæredygtige mindset til sig.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078