23948sdkhjf

Industriens Fond: CO2 er den brændende platform

Kæmpeprojektet Klimaklar Produktionsvirksomhed fokuserer på CO2-problemet, som lige nu står øverst på samfundets dagsorden. Men affald og overforbrug af vand, energi og klodens resurser er langt fra glemt, lyder det fra Industriens Fond

Bæredygtig produktion er en helt central tematik for Industriens Fond, og det er et klart mål, at hjælpe alle virksomheder i industrien frem til klarhed over eget CO2-aftryk.

Det er også baggrunden for det store projekt Klimaklar Produktionsvirksomhed, som skal hjælpe 8500 danske produktionsvirksomheder med at skabe en grøn profil.

Men omvendt lægger fondens adm. direktør Thomas Hofman-Bang heller ikke skjul på, at bæredygtighed helt overordnet handler om langt mere end at få sænket det globale CO2-udslip.

- Det er åbenlyst, at vi globalt set har nogle massive udfordringer, som rækker langt længere end CO2. Men vi fokuserer på CO2 i projektet, fordi det lige nu er den brændende platform, siger Thomas Hofman-Bang.

Han henviser dermed til, at det er CO2-udslip, som er i fokus på det store projekt ’Klimaklar Produktionsvirksomhed’, der ende med over tre år at give 8500 danske virksomheder mulighed for gratis at skabe deres egen grønne profil.

Lovgivere og myndigheder og forbrugere har længe fokuseret meget på CO2, men det er ikke nok. For vi har kun en klode, og vi forbruger langt mere, end den kan levere, lyder det fra Thomas Hofman-Bang.

Derfor er Klimaklar Produktionsvirksomhed også kun et af Industriens Fons mange aktive programmer målrettet industrien. Bæredygtig produktion nemlig udover CO2 også om vandforbrug, energiforbrug, affald og affaldshåndtering og ikke mindst det generelle resurseforbrug.

Hvis vi kan bringe dansk fremstillingsindustri frem til at gøre det bedre på de fem punkter, så står Danmark stærkt i fremtiden, slår Thomas Hofman-Bang fast.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094