23948sdkhjf

Nordjysk familievirksomhed solgt til maritim koncern

G&O Maritime Group har købt Hadsund-virksomheden Hans Jensen Lubricators, der producerer cylindersmøreapparater til den globale handelsflåde.

Den 105 år gamle virksomhed, der i dag har 87 medarbejdere, ledes af fjerde generation af familien Jensen. Udover Hadsund har virksomheden afdelinger i Singapore og Shanghai.

G&O Maritime Group – eller Gertsen & Olufsen - har rødder tilbage til 1945 og er i dag leverandør af en række forskellige produkter til marine- og offshore-industrien. I 2014 opkøbte Allerød-koncernen de tre virksomheder Heco International, Atlas Incinerators og Pres-Vac Engineering. Koncernen blev i 2021 overtaget af kapitalfonden Polaris.

- Vi er glade for at tage dette vigtige skridt og byder hele holdet bag Hans Jensen Lubricators velkommen som en del af G&O Maritime Group. Siden 1917 har Hans Jensen Lubricators skabt en fantastisk virksomhed med en stærk markedsposition og produkter, som er i en liga for sig og understøtter den grønne omstilling i den maritime industri, siger Morten Pilnov, CEO for G&O Maritime Group, i en pressemeddelelse.

- Sammen styrker vi gruppens internationale tilstedeværelse markant, og vi ser frem til at trække på de stærke udviklingsevner i Hans Jensen Lubricators og samarbejde tæt med de erfarne medarbejdere om at accelerere væksten, da vi vil være i stand til at tilgå kunderne sammen og tilbyde endnu stærkere løsninger, fortsætter han.

Hans Jensen Lubricators havde i 2020/2021 et overskud før skat på 21 millioner kroner. Virksomhedens produktion forbliver i Hadsund.

De nuværende ejere af Hans Jensen Lubricators, CEO Rasmus Hans Jensen og COO Christian Hans Jensen, forbliver som daglige ledere af virksomheden og overtager samtidig en ejerandel i G&O Maritime Group på 15 procent. Bestyrelsesformand Hans Peter Jensen vil også fortsat bidrage i en konsulentrolle

- Vi ser frem til at samarbejde med de andre virksomheder i G&O Maritime Group og udnytte de mange muligheder på det maritime marked, hvor den grønne omstilling retfærdiggør vores produkter som aldrig før. Den stigende efterspørgsel efter vores unikke og innovative produkter kombineret med en stærkere organisation og større finansielle muskler giver mulighed for øget vækst, siger Rasmus Hans Jensen.

- For ejerfamilien har det været vigtigt at finde den rette partner at udvikle virksomheden sammen med. Vi har været i tæt dialog med både G&O Maritime Group og Polaris i en længere periode, og de er de rigtige partnere for os, når vi skal skrive det næste kapitel i historien om Hans Jensen Lubricators, fortsætter han.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109