23948sdkhjf

Smart skærebord giver kortere nedetid for BSB Industry

Før tog det tre mand 36 timer af skifte lamellerne på skærebordet. I dag tager det én mand 12 timer. Det er resultatet af opbygningen af et smart skærebord, der kun bruger syd lameller mod tidligere 100

Gevinsten er større produktionskapacitet, en markant økonomisk besparelse og ikke mindst et sundere arbejdsmiljø. Det fortæller værkfører Erik Fusager, der har stået i spidsen for opbygningen af det nye skærebord i et Continuous Business Improvement-projekt (CBI) hos BSB Industry.

- Populært sagt har vi vendt lamellerne, så de går i længderetningen i stedet for på tværs. Det betyder, at vi kan nøjes med syv lameller, når vi skærer de store templates, hvor medarbejderne kan gå på emnet, forklarer Erik Fusager.

En bæredygtig løsning

Den ændrede opbygning af skærebordet giver et langt mindre materialeforbrug, og det er en gevinst for såvel økonomien som miljøet.

- Tidligere lukkede slagger fra skæringen hurtigt skærebordet til. Med kun syv lameller sidder slaggeret ikke så godt fast, og det betyder, at det er lettere at gøre rent, ligesom udsugningen fungerer langt bedre, fordi lamellerne ikke lukker til. Det giver medarbejderne et langt sundere arbejdsmiljø, forklarer Erik Fusager.

Med kun syv lameller i skærebordet til de store templates, opnår BSB Industry en stor besparelse på lameller, der koster kassen. Samtidig er det naturligvis langt hurtigere at udskifte syv lameller mod tidligere op til 100 stykker.

- Vi sparer virkelig mange arbejdstimer på det nye skærebord. På et normalt skærebord tager det cirka 36 timer at udskifte lamellerne. På vores skærebord til store templates tager det kun 12 timer. Det betyder, at vi får en større produktionskapacitet, fordi skærebordet hurtigere kan tages i brug igen, forklarer værkfører Erik Fusager.

Artiklen er en del af temaet MaskinFokus.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
K.S.M. Kragelund får ny topchef
Møllegigant vil producere brint direkte på vindmøllen – men infrastrukturen skal være på plads
Første fald i antallet af ledige stillinger i to år
Værktøjsgrossist har stort overskud: - Vi ligger fortsat på højt niveau
Tidligere smed og tillidsmand hjælper udsatte: "Hvis det er rigtig voldsomt, kommer politiet med"
Mangel på svejsere sætter fut i salget af svejserobotter
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.11