23948sdkhjf

Topchef om grøn omstilling: Lige så stort som den industrielle revolution

Den danske virksomhed Topsoe har sat fuld knald på udvikling af alternative og bæredygtige energikilder, og det akutte behov for alternativerne til russisk gas har for alvor sat turbo på arbejdet.

Topsoes adm. direktør Roeland Baan forklarer i et interview i Børsen om den omfattende satsning på alternative og bæredygtige energikilder, som lige nu præger Topsoe.

- Jeg mener, vi kan stå foran et skift, der er lige så stort, som under den industrielle revolution, siger Roeland Baan til Børsen, hvor han forklarer, at den danske virksomhed lige nu har travlt med at lægge strategien for de næste fem års arbejde på området.

Kamp om talenterne

Samtidig kæmpes der med stribevis af andre virksomheder både nationalt og på globalt plan om få rekrutteret de talentfulde medarbejdere, der skal drive den accelererende udviklingen frem og sikre Topsoe en plads i spidsen af det grønne felt.

- Vi er ikke de eneste, så kampen om talenterne på det her marked vil blive endnu mere intens. Vi vil være en ledende spiller på området, så det vil få en stor effekt for os, siger han med henvisning til de nye teknologier, som buldrer frem.

Topsoe er særligt kendt for sine katalyseteknologier til især olie- og gasindustrien, men i 2020 satte koncernen gang i en ny storstilet strategisk satsning på teknologier, der kan være med til at reducere udledningen af drivhusgasser. 

Satsningen dækker bl.a. over bæredygtigt flybrændstof, biodiesel, CO2-fangst og andre teknologier, der kan hjælpe med at reducere emissionerne på raffinaderier.

Derudover vil Topsoe investere et milliardbeløb i at levere teknologi til power-to-x (ptx), der kan forvandle grøn strøm til grøn brint og siden flydende grønne brændstoffer til f.eks. tung transport og skibsfarten.

Målet er, at en stor del af omsætningen skal komme fra de nye typer af teknologier allerede i 2024, skriver Børsen.

Link til original-artikel HER

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11