23948sdkhjf

Stor fyringsrunde lurer hos vindmøllegigant: 2500 arbejdspladser kan forsvinde

Pengene fosser ud af vindmøllegiganten Siemens Gamesa, og markedet forventer, at en stor fyringsrunde er på vej i koncernen med 27.000 arbejdspladser på globalt plan.

Nyhedsbureauet Reuters skriver, at vindmølleproducenten overvejer at nedlægge omkring 2500 arbejdspladser, eller omkring 9 pct. af dets samlede antal.

Reuters henviser til to unavngivne kilder med kendskab til sagen. Der er i følge Reuters ikke truffet beslutning om detaljerne i fyringsrunden eller dens fulde omfang.

I Danmark har Siemens Gamesa mere end 5000 ansatte.

Taber store summer på driften

Tilpasninger sker for at håndtere de aktuelle tab og den regnskabsmæssige svære situation.

I forbindelse med udsendelsen af regnskabet for 3. kvartal 2022 nedjusterer vindmølleproducen forventningerne til deres driftsmargin til minus 14,1 procent. 

Det vil sige, at Siemens Gamesa forventer at tabe 14 øre for hver krone de omsætter. Tabet på driften i 3. kvartal steg fra 151 mio. euro til 343 mio. euro, hvilket var værre end analytikerne forventede.

Vindmølleproducenten er i følge Reuters ramt af modvind fra flere kanter heriblandt udfordringer i opstarten af 5. X platformen, geopolitiske spændinger, forstyrrelser i de globale forsyningskæder, inflationens indvirkning på omkostningerne samt udviklingen i covid-19.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125