23948sdkhjf

Kendskab øger kærlighed til industrien: Flere unge vender tommelfinger opad

48 procent af unge mellem 18-30 år i Region Sjælland overveje at starte på en erhvervsuddannelse. 

I hvert fald, hvis man spurgte dem kort efter 'DM i Skills', der blev afholdt i slutningen af april i Høng i Kalundborg Kommune. 

I en undersøgelse, som Epinion gennemførte for SkillsDenmark en måned før konkurrencen, viste det sig at 36 procent ville overveje en erhvervsuddannelse. Der er dermed tale om en stigning på 12 procent.

- Det viser, at det kan lade sig gøre at nå ud til de unge og påvirke deres opfattelse af erhvervsuddannelserne. Når vi præsenterer uddannelserne i et positivt lys og ikke bare fortæller om uddannelserne – men faktisk viser, hvad de laver, så bliver det meget nemmere at forholde sig til. Det er derfor, at DM i Skills er vigtigt. Det er her man kan få øjnene op for de mange muligheder en erhvervsuddannelse giver og samtidig spejle sig i landets største unge talenter, lyder konklusionen fra formand for SkillsDenmark, Søren Heisel i en pressemeddelelse fra Skills.

Også regionens forældre vender tommelfingeren opad: Forældre til et barn mellem 12-20 i Region Sjælland vil også i højere grad anbefale deres afkom, at tage en erhvervsuddannelse. Andelen, der siger ja, steg fra 51 procent før DM i Skills til 63 procent efter.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11