23948sdkhjf

Dansk vækst overrasker: Industrien trækker tallet op

Netop offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik viser, at BNP-væksten i andet kvartal foreløbigt er opgjort til 0,7 procent. 

- Det er en overraskende flot fremgang, der viser at dansk økonomi på ingen måde er blevet kuldsejlet af den rekordhøje inflation, siger cheføkonom Tore Stramer fra Dansk Erhverv i en kommentar til tallene.

Her henviser han samtidig til, at industrien i første halvår af 2022 har haft vanvittigt travlt og er med til at trække væksten op. Der sker i samspil med den genåbnede service og oplevelsessektor.

- Danskerne har simpelthen skruet mærkbart op for forbruget af oplevelser hen over foråret og de tidlige sommermåneder. Dertil har industrien oplevet en tydelig fremgang i produktionen hen over andet kvartal, siger Tore Stramer.

Men billedet af dansk økonomi er grumset i øjeblikket, for den rekordhøje inflation bider på salget af varer, hvor særligt detailsalget er faldet. Dertil ligger bilsalget underdrejet som følge af de markante leveringsudfordringer.

Cheføkonomen er da heller ikke specielt optimistisk, når han kigger ind i fremtiden.

- Ser vi fremad, så skal vi desværre berede os på en periode, hvor aktiviteten i dansk økonomi vil stagnere eller måske ligefrem falde. Den høje inflation vil i kombination med de stigende renter hive fart ud af privatforbruget. Dertil er der udsigt til at eksporten vil blive trængt af lavere aktivitet på vores største eksportmarkeder, siger Tore Stramer.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094