23948sdkhjf

Derfor gør corona-afdrag ekstra ondt

Høje udgifter til materialer og fragt er med til at stramme nettet endnu hårdere om de virksomheder, der lige nu kæmper for at få betalt deres corona-lån tilbage

Cheføkonom i arbejdsgiverorganisationen Tekniq Arbejdsgiverne, Maria Schougaard Berntsen, forventer en stigning i antallet af konkurser den kommende tid, hvor danske virksomheder skal betale coronalån for milliarder tilbage.

Og konkurserne kommer også til at ramme fremstillingsindustrien, som lige nu er ekstra hårdt presset på likviditeten på grund af høje produktionsudgifter og høje energipriser.

- Nogen virksomheder har kun holdt hovedet oven vande på grund af coronalån. Nu mærker de nettet stramme ekstra meget, fordi de skal betale coronalån tilbage samtidig med stigende materialepriser og store udgifter til blandt andet fragt, siger Maria Schougaard Berntsen.

Hun peger i den forbindelse på, at der lige nu sker en stor låntagning i industrien, og ifølge cheføkonomen er industrien i øjeblikket den sektor, der optager flest lån i pengeinstitutterne.

- Vi kan se, at det samlede udlånstal til fremstillingsindustrien stiger mere end i andre sektorer, og det har sandsynligvis en sammenhæng med de stigende udgifter til produktion, lyder det fra Maria Schougaard Berntsen.

Selvom cheføkonomen forventer flere konkurser i den kommende tid, så tror hun ikke, vi kommer til at se en bølge.

- Men det er sagt med alle forbehold i forhold til situationen på verdensmarkedet. Vi oplever, at tingene udvikler sig meget hurtigt, og netop usikkerheden i verden gør det ekstra sårbart, hvis man har en presset økonomi, siger Maria Schougaard Berntsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093