23948sdkhjf

Afmatning i vindmølleindustrien skærer toppen af HydraSpecmas vækst

HydraSpecma, der har været vant til tocifrede vækstrater, omsatte i andet kvartal for 652 millioner kroner svarende til en vækst på 7 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

Ifølge HydraSpecmas regnskab har der igen været fremgang i afsætningen til både nye og eksisterende globale OEM-kunder inden for forretningsområderne Construction Equipment, Material Handling og Steel & Mining samt til de nordiske OEM-kunder og til eftermarkedet. Derimod har der, som forventet, været et fald i efterspørgslen fra kundernes inden for vindmøllesegmentet og en afdæmpet afsætning til kunderne inden for stationært materiel.

- Andet kvartal var overordnet set tilfredsstillende for HydraSpecma, og jeg er virkelig stolt over at se, hvordan vores dedikerede team på tværs af 11 lande med succes har beskyttet vores kunder i et meget volatilt forretningsmiljø, siger CEO Morten Kjær i en kommentar til regnskabet.

Driftsresultatet, ebitda, endte på 74 millioner kroner. Korrigerer man for salget af en ejendom på 12 millioner kroner er resultatet på niveau med andet kvartal 2021. Resultat før skat faldt med 8 millioner kroner til 52 millioner kroner.

Her er det specielt øgede indkøbspriser og stigninger i det generelle omkostningsniveau, der har sat indtjeningen under pres, men tilpassede salgspriser og høj kapacitetsudnyttelse samt investeringer i øget produktionskapacitet og automatisering har bidraget til at fastholde resultatet.

- Vi fortsætter med at investere i vores globale fodaftryk, øget automation og digitalisering for at være velpositioneret til fremtidig vækst og for at sikre, at vi er mere relevante end nogensinde før for både eksisterende og nye kunder, siger Morten Kjær.

Han forventer, at den gode afsætning til kunderne inden for kørende materiel vil fortsætte i resten af 2022. Afsætningen til kunder inden for stationært materiel forventes fastholdt på samme niveau som i 2021, mens der forventes en mere afdæmpet afsætning til kunderne inden for vindmøllesegmentet.

Samtidig forventes priserne på materialer og fragt at stabilisere sig i andet halvår, hvorimod der er stor usikkerhed omkring prisudviklingen på energi.

På den baggrund præciserer HydraSpecma forventningerne til årets omsætning. Nu kalkulerer man med en omsætning på 2,4-2,5 milliarder kroner, mod tidligere 2,3-2,5 milliarder kroner. Ebitda forventes stadig at lande på 270-290 millioner kroner.

Virksomhedens navn
Regnskabsår 2021
Valuta
Nettoomsætning
Primært resultat
Bruttofortjeneste
Resultat før skat
Skat af årets resultat
Årets resultat
Omsætningsaktiver i alt
Status balance
Likvide beholdninger
Egenkapital
Antal ansatte
Kilde:

HydraSpecma
Regnskabsår 2. kvartal 2022 2. kvartal 2021
Valuta DKR DKR
Nettoomsætning 652 609
Ebitda 74 86
Resultat af primær drift, ebit 51 63
Resultat før skat 52 60
Periodens resultat 41 45
Status balance 2.004 1.899
Egenkapital 714 626
Antal ansatte 1.283 1.189
Kilde: HydraSpecma

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109