23948sdkhjf

Prodan investerer tocifret millionbeløb i nye maskiner

Tre drejecentre og et horisontalt fræsecenter er blevet installeret på fabrikken i Randers

Hos Prodan har man haft travlt hen over sommeren. Ikke blot fordi der er godt gang i efterspørgslen lige nu – men også fordi der er blevet installeret hele tre nye Doosan-drejebænke. Og faktisk hænger de to ting sammen.

- De tre maskiner skal både være med til at servicere de nuværende kunder, men også til at vi kan øge vores kapacitet, for vi har været ude for, at vi - i noget omfang - har været nødt til at sige nej til opgaver, fordi vi ikke har haft den fornødne kapacitet til at lave dem, fortæller Heinrich Jacobsen, der er salgschef hos Prodan.

De tre maskiner skal både være med til at servicere de nuværende kunder, men også til at vi kan øge vores kapacitet Heinrich Jacobsen, salgschef hos Prodan

- En anden årsag har været, at vi ikke har haft kvalificerede folk nok, men nu har vi været så heldige at få besat de ledige stillinger, så nu har vi mulighed for at åbne op med to fulde skift på de tre maskiner, fortsætter han.

Mere komplekse maskiner

De tre Doosan’er er indkøbt til emner i mellemsegmentet.

- Det er mere komplekse maskiner i forhold til de, vi normalt har haft. På den ene af de nye har vi fået monteret Y-akse, så vi har bedre mulighed for at lave emnerne helt færdige i maskinen, lyder det fra Heinrich Jacobsen.

De tre drejebænke kommer, efter Prodan i foråret fik et horisontalt fræsecenter.

- Det er en DMG DMC 85. Der er et palettesystem ved siden af, som har tre kuber, hvor vi kan forspænde emner op, som vi så kan gå ind og hente. På den måde kan vi køre flere emner ad gangen forstået på den måde, at vi kan have to kuber oppe, hvor den ene er inde og blive bearbejdet, mens den anden er ude, hvor vi kan sætte emner op. Den kan så hente den ind selv, så vi kan køre flere timer ubemandet, forklarer administrerende direktør Per Hastrup.

Ny fiberlaser på vej

I alt har Prodan investeret 13,4 millioner kroner i nye maskiner i løbet af foråret og sommeren. Og direktøren forventer, at der er mere på vej i den kommende tid.

- Vi har tre laserskærere, hvoraf de to er CO2-lasere og den sidste en fiberlaser. Vi påtænker at lukke en aftale på en ny fiberlaser som erstatning for den ene CO2-laser. Det er blandt andet, fordi de er noget hurtigere, siger Per Hastrup.

- Det er igen et resultat af, at når man mangler kvalificerede hænder/hoveder, er vi nødt til at finde nogle maskiner, der er hurtigere, og så bruger vi, de ressourcer vi har, klogest muligt. Derfor kommer der også noget automatik på – der kommer nogle fødere på, hvor man kan lægge en hel pladestak, og der er også sorteringsanlæg på, også for at automatisere og effektivisere, siger han.

Derudover er endnu en investering på vej, men her holder Per Hastrup kortene tættere til kroppen.

- Den har jeg ikke engang præsenteret for bestyrelsen endnu, så den venter vi lidt med at offentliggøre, slutter han.

Artiklen er en del af temaet MaskinFokus.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Tredobbelt maskininvestering hos REA Automatdrejning
Give Steel når milepæl i storordre
Sanistål omlægger bilflåden til elbiler
Eltronic får afgørende rolle i Topsoes nye milliardfabrik
DS Gruppen vil fordoble omsætningen og ekspandere geografisk
PtX-branchen: Her er de største barrierer og forudsætninger for udrulningen af grøn brint
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.111