23948sdkhjf

Det gode råd: Medarbejderne er vigtige, når I automatiserer

Man skal spotte de medarbejdere, der har flair for automatisering, og så skal virksomhederne efteruddanne i automatisering, siger robotekspert op til årets Automatikmessen i Brøndby Hallen

Det er ikke bare de smarte teknologiske løsninger, der skal til for at automatisering lykkes. Det er vigtigt at have medarbejdere, som engagerer sig, og som forstår automatisering og robotter. 

Det er budskabet fra Søren Peter Johansen, faglig leder på Robotteknologi på Teknologisk Institut.

Han ser automatisering og ny teknologi som en rulletrappe, der hele tiden bevæger sig nedad.

- Der kommer hele tiden nye teknologier ind, og dem skal virksomhederne være klar til at bruge. Hvis vi står med en Nokia 2110 i hånden, så kommer vi bagud. Virksomhederne skal hele tiden være klar til at tage nye skridt. Hvis man hele tiden tager nyt skridt op ad trappen, så vænner man sine medarbejdere til at tage ny teknologi ind. I den proces kan man spotte de medarbejdere, der er gode til at arbejde med ny teknologi. Samtidig kan man kalde sig en teknologivirksomhed, og man får lettere ved at tiltrække og fastholde medarbejdere, siger Søren Peter Johansen.

Hvis man hele tiden tager nyt skridt op ad trappen, så vænner man sine medarbejdere til at tage ny teknologi ind. I den proces kan man spotte de medarbejdere, der er gode til at arbejde med ny teknologi. Søren Peter Johansen, faglig leder Teknologisk Institut

I takt med at virksomheder gennemfører automatisering, er det også vigtigt at efteruddanne medarbejdere.

- Virksomhederne skal sørge for at holde sig opdateret på viden. Det er godt at have erfarne medarbejdere, der ved noget om lige præcis den proces og det produkt man har. Det er en viden, som er vigtig at have, når man skal automatisere processer. Der skal også gerne nye folk ind, som kan noget med teknologien, og så er det en god ide at de erfarne folk får noget efteruddannelse, så de kan forholde sig til teknologien, siger han.

Print dine julegaver

Søren Peter Johansen nævner en virksomhed, der som forsøg satte en 3D-printer i kantinen og opfordrede medarbejderne til at printe deres julegaver på den. Da julen kom, kiggede man på, hvem der havde udviklet de fedeste julegaver til familien. Dermed fandt man ud af, hvem der havde lysten og evnerne til at gå i gang med 3D-print.

- Dem, der har lysten til at gå i gang, de skal nok blive gode, siger han.

Det er også vigtigt, at medarbejderne engagerer sig i automatisering på en anden måde.

- Man kan altid henvende sig til et automationshus og købe en løsning, men hvis man har god viden om mulighederne og sine egne behov, kan man nemmere udfordre automationshusene og så vil man få bedre løsninger, siger Søren Peter Johansen.

Artiklen er en del af temaet Automatikmesse 2022.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094