23948sdkhjf

Stålgrossist drukner i stål

- Lige nu ligger der stål alle steder, hvor det ikke skal ligge. Vi har stål her. Og vi har stål på havnen i Aarhus.

Sådan Kristian Sylvest, adm. direktør for stålgrossisten Dacapo Stainless, til Viborg Stifts Folkeblad.

At mængderne af rustfrit stål på virksomhedens grund i Hårup ved Silkeborg er stigende, er der ifølge direktøren særligt to årsager til.

For det første er Dacapo Stainless’ aktiviteter gennem de senere år vokset. For det andet har det store pres, der har været på levering af forsyninger globalt, gjort det vigtigere for firmaets kunder at have vished for, at de ikke løber tør for stål, men uden at de dog har ønsket at øge deres eget lager af den grund.

- Så mange kunder garderer sig mod forsyningsproblemer ved at have os til at agere lager for dem, siger Kristian Sylvest, som forklarer til Viborg Stifts Folkeblad, at stålgrossisternes rolle har forandret sig de senere år.

- Grossister har været ugleset i mange år. Men der er sket et skred, hvor værdien af vores arbejde er blevet synligere. Ikke mindst de sidste to år, hvor forsyningskæderne har været udfordret, påpeger Kristian Sylvest overfor avisen.

Grossister har været ugleset i mange år. Men der er sket et skred, hvor værdien af vores arbejde er blevet synligere Kristian Sylvest, adm. direktør for stålgrossisten Dacapo Stainless

Derfor glæder han sig også over, at Dacapo lige nu har sat gang i en udvidelse af lageret med hele 10.000 kvadartameter.

Priserne styrtdykker

Den vigtige rolle i forsyningskæden, og de stærkt stigende prise de senere år har da også udløst rekordregnskab for Dacapo.

Men nu styrtdykker priserne, og med et kæmpe lager til en høj indkøbspris kommer der for stålgrossisten en regning, som skal betales.

- Før solgte vi billigt stål dyrt. Og så tjener man penge. Lige nu sælger vi dyrt stål billigt, siger Kristian Sylvest, der er taknemmelig over at have været i branchen i mange år.

- Jeg er så glad for, at vores familie har lavet det her i 50 år, og jeg i 30 år. For det kræver mos på køleren, når salgsprisen falder lodret, som den gør lige nu. Det er voldsomt. Lige så sindssygt det gik opad, lige så sindssygt falder det ned i øjeblikket, siger han til Viborg Stifts Folkeblad.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

1.96