23948sdkhjf

Maskinleverandør oplever automatiserings-boom

Duroc Machine Tool havde fokus på mere end bare CNC-bearbejdning på Spånligaen

Spånligaen er efterhånden blev lidt af en tradition hos DAMRC i Herning. Og traditionen tro byder det på masser af CNC-bearbejdningscentre, og spåner der flyver om ørerne på gæsterne.

En af udstillerne var dog gået skridtet videre. Duroc Machine Tool havde taget et Doosan TT2100SSYB-drejecenter med dobbeltrevolver og to Y-akser med som kernen i en opsætning. I dagens anledning var det udstyret med ekstra automatisering – i form af en 20 kg’s robotarm fra Fanuc og medhørende skuffesystem.

Stort behov for at automatisere

Det er der en ganske bestemt grund til. Automatisering er nemlig det, kunderne efterspørger, fortæller administrerende direktør Søren Gerber.

- Det, vi kigger ind i, er en branche, der har et behov for at automatisere i dag. For det første er der mangel på arbejdskraft derude, og for det andet er det for at være konkurrencedygtige. 50 procent af vores maskiner bliver solgt med en eller anden form for robotinterface, og det er enten, fordi de skal have robot på nu eller senere. Så folk tænker i den retning, forklarer Sørens Gerber, og fortsætter:

- Alle er udfordrede på prisen på de emner, de kan producere, og kigger man på maskinpriserne i de andre lande vi i Danmark skal konkurrere med, er de langt hen ad vejen de samme, så det er egentlig kun lønningerne, der gør, at vi indimellem kæmper med at være konkurrencedygtige. Så kan vi lave noget, der kan køre ubemandet og sikkert, så har vi stadig en rigtig god mulighed for at producere i Danmark.

Mere fleksibilitet til underleverandørerne

Selv om Duroc Machine Tool mest er kendt som maskinleverandør og servicepartner, spørger kunderne ifølge Søren Gerber i større og større grad ind til automatiseringsmulighederne, og her satser Duroc Machine Tool på at være one-stop-leverandør

- Vi er jo begunstiget af, at DN Solution (fusion mellem Doosan Machine Tools og DTR Automotive, red.) har et ret bredspektret udvalg af maskiner, så det er helt nede fra den lille langdrejer til de helt store horisontale med 1.250 paletter, samt LPS/RPS palettesystemer. Mange af vores kunder er underleverandører, som ved, hvad de skal lave i morgen og om tre måneder, men har lidt svært ved at se, hvad der sker om otte-ti måneder, siger Søren Gerber.

Han beretter, at der stadig er godt gang i maskinsalget, og ser ikke nogen nedgang i horisonten.

- Vi bevæger os stadigvæk hurtigt, men lige som materialepriserne er ved at finde et leje igen, så kæmper vi lidt med elpriserne, og det sætter selvfølgelig nogle tanker i gang hos vores kunder. Ellers synes jeg stadig, der er positiv trend derude, og folk har stadig ordrer i bøgerne. Vi kigger også ud ad vinduet, hvor vi ser og lytter til, havde der forgår i branchen, men efterspørgslen er der fortsat, så vi tror på fremtiden også selvom der skulle komme et bump på vejen, slutter han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.107