23948sdkhjf

To danske giganter går sammen om flydende vindmøller

Den danske aktør inden for flydende vindmøller Stiesdal Offshore og rederiet Mærsk Supply Service har indgået en strategisk samarbejdsaftale om at tilbyde nøglefærdigt ingeniørarbejde til funderings- og fortøjningsløsninger til dybvandsprojekter til havvindmøller.

Dette vil forenkle værdikæden i den voksende flydende vindsektor Steen Karstensen, Mærsk Supply Service

Det meddeler parterne i en pressemeddelelse. 

- Med dette partnerskab ønsker vi at tilbyde vores kunder en kombineret løsning til design, fremstilling, montering og installation af flydende vindfundamenter. Vi tror på, at dette vil forenkle værdikæden i den voksende flydende vindsektor, som stadig er i de tidlige stadier, men som også med nødvendighed vil se hurtig ekspansion og vækst i det kommende årti, siger CEO Steen Karstensen, Mærsk Supply Service. 

Erfaring med flydende vind

Mærsk Supply Service har erfaring med flydende vindprojekter som den nyligt udførte fortøjningsinstallation på Saitecs DemoSath i Spanien, og Stiesdal Offshore har det innovative TetraSpar-koncept i prototypetest ud for det vestlige Norge støttet af Shell, RWE og Tepco.

- Vi har teknologierne til at udvikle konkurrencedygtig flydende vind på en virkelig global skala. Jeg er overbevist om, at vi med de to virksomheders kombinerede kapaciteter kan opfylde en betydelig del af de ambitiøse mål, der er sat for flydende vind i det kommende årti, siger CEO Henrik Stiesdal, Stiesdal Offshore. 

Det strategiske samarbejdet er struktureret sådan, at Mærsk Supply Service vil fungere som hovedentreprenør på projekter udført som led i samarbejdet, hvor Stiesdal Offshore vil fungere som underleverandør.

Alternativ til bundfæstning

Flydende havvind tilbyder et dybvandsalternativ til bundfaste vindmøller, som er placeret på lavt vand. Da områder med egnede havbundsforhold for bundfast vind er begrænsede, åbner flydende vindteknologi adgang til store nye potentielle områder for havvind, især for lande med dybt kystvand. Det gør det også muligt for udviklere at målrette mod dybhavsområder med de mest gunstige vindforhold, hvor vinden har en tendens til at være stærkere og mere konsistent.

Den flydende vindsektor forventes at udvikle sig hurtigt i det kommende årti. Mens industrien i øjeblikket er i gang med at udforske en række demonstrationsprojekter, forventes de første kommercielle flydende vindmølleparker at blive indsat fra 2028 og frem.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112