23948sdkhjf

Støberi-direktør må slukke ovnene: Vi river jo nærmest håret ud af hovedet på os selv

For de danske støberier har elprisernes himmelfart store konsekvenser. Som ekstremt strømforbrugende virksomheder er der hundreder af millioner på spil, når prisen per kWh stiger, og derfor forsøger man i høj grad at tænke kreativt for at spare på energien. Det skriver Børsen.

Et af de steder er østjyske Sabro. Her fortæller administrerende direktør Morten Andersen, at man holder ovnene slukket flere dage om ugen for så til gengæld at køre nogle lange produktionsdage, hvor man starter klokken 4 om natten, og kører til efter normal fyraften. Hos Sabro har man dog længe arbejdet med at nedbringe energiomkostningerne.

- Men det er selvfølgelig noget, der har fået endnu mere fokus med de høje priser, vi har nu. Vi river jo nærmest håret af hovedet på os selv for at få idéer til at spare endnu mere energi. Og det er jo ikke kun i virksomhederne, der er øget fokus på det, siger Morten Andersen til Børsen.

Et andet eksempel er vestjyske Vald. Birn, hvor man årligt bruger 100 millioner kWh strøm. Her fortæller administrerende direktør Claus Beier, at man forsøger at tilrettelægge produktionen, så man smelter, når strømpriserne er lavere. Derudover overvejer Vald. Birn at investere et tocifret millionbeløb i et nyt ventilationsanlæg, der kan genvinde 8 millioner kWh om året.

Originalartikel: https://borsen.dk/nyheder/virksomheder/stoberier-slukker-ovne-for-at-spare-paa-den-dyre-energi?b_source=seneste-nyt&b_medium=row_1&b_campaign=list_22

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109