23948sdkhjf

Sydjysk smed om energikrise: - Det her er alvorligt

Mens politikerne på Christiansborg i høj grad diskuterer, hvordan man kan hjælpe den almindelige dansker gennem energikrisen, er der ikke så meget fokus på de små og mellemstore virksomheder.

Det fortæller Aslak Skjøth til Finans. Han er direktør i Vejen-virksomheden Aquagain, der er storleverandør af smedeløsninger til vand- og spildevandssektoren.

- Energikrisen giver os omkostninger, som vi ikke kan sende videre til kunderne. Det betyder, at vores dækningsbidrag bliver mindre. Vi mister simpelthen indtjening, og jeg tror ikke, at politikerne har forstået, hvor store omkostninger virksomheder som vores reelt kigger ind i, siger Aslak Skjøth til Finans.

Som eksempel fortæller han, at han lige har bestilt træpiller til opvarmning af virksomheden til vinter, og her var prisen steget til det dobbelte. El har han været så forudseende - eller heldig - at lave en fastprisaftale på for et par år siden, men den udløber til næste år, og så forventer Aslak Skjøth også markante merudgifter her.

Derfor håber han på politisk handling, så Produktionsdanmark kan blive hjulpet gennem krisen.

- Jeg mangler gevaldigt meldinger om, hvad man vil gøre for at komme sådan nogle som os til hjælp. For det her er alvorligt. Energikrisen giver mange smv-virksomheder et blåt øje. Det er der ingen tvivl om, siger Aslak Skjøth til Finans.

Originalartikel: https://finans.dk/erhverv/ECE14375047/aquagainejer-om-energikrisen-vi-skal-jo-producere-de-varer-vi-nu-engang-skal-producere-for-at-overleve/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109