23948sdkhjf

Nu kommer der loft over danskernes energipriser

- Vi har fra starten sagt, at vi ikke kan skærme alle danskere for konsekvenser af Putins krig. Men vi kan altså heller ikke bare se på, at der vil være danskere i denne vinter, der ikke kan betale for deres strøm og deres varme, siger statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde om de stigende energipriser.

På mødet fortæller statsminister Mette Frederiksen, at man, for at afbøde de værste konsekvenser af energikrisen og de stigende priser, har valgt at lægge et loft over danskernes priser på el, gas og varme. 

- Vi lægger et loft over pris på el, gas og fjernvarme som den enkelte husstand skal betalte. Det betyder, at i de situationer hvor prisen overstiger den pris man betalte sidste efterår, da laves en afdragsordning, så man kan betale af på et senere tidspunkt, siger Mette Frederiksen. 

Det drejer sig om en frivillig ordning, som danskerne kan bruge efter behov. 

Staten vil stille penge til rådighed for energiselskaberne, hvilket betyder, at det er borgernes energiselskaber, de skal henvende sig til. Ordningen skal gælde et år, men det skal være muligt at betale tilbage i løbet af flere år.

Regeringen vil hastebehandle forslaget med Folketingets partier. Mette Frederiksen oplyser at forhandlingerne indledes i morgen.

- Jeg forventer, vi kan have de første møder allerede i morgen aften. Det her kræver, at alle er i arbejdstøjet, og at vi finder løsninger med hinanden, siger finansminister Nicolai Wammen (S) på pressemødet.

Mette Frederiksen fortæller endvidere at der i den kommende tid er flere hjælpeløsninger på vej, blandt andet til de små- og mellemstore virksomheder.

Ud over statsminister Mette Frederiksen vil også finansminister, Nicolai Wammen være til stede sammen med erhvervsminister Simon Kollerup og Klima-,energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen.

Opdateres ...

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141