23948sdkhjf

Smedeværksted brændte ned til grunden - ét år efter gør direktøren regnskabet op

3. juni 2021 blev Faaborg Værft ramt af en alvorlig brand. Branden raserede gennem aftenen og natten flere værftsbygninger og i dag - ét år senere - mangler værftet fortsat de værkstedsfaciliteter, som brændte ned til grunden

Den store brand på Faaborg Værft begyndte i smedeafdelingen samt i en tilstødende hal, der anvendes af firmaet Newline, som producerer rensningsanlæg. 

Senere bredte branden sig til yderligere to haller og en administrationsbygning, inden den blev nedkæmpet i løbet af natten. 

Branden udviklede sig relativt voldsomt med en meget kraftig røgudvikling, hvilket udløste et beredskabsvarsel for den sydlige del af Faaborg i løbet af aftenen og natten.Ingen skibe blev ramt

Ingen af af de syv skibe, som var under bygning eller inde til vedligehold, var direkte impliceret i branden. 

Men for værftet var det alvorligt, at man mistede en del præfabrikerede kompositelementer til de igangværende nybygninger i branden. Samtidig blev en del konstruktionstegninger og modeller ødelagt af branden. 

- Herudover var det alvorligt, at vores smedeværksted til produktion og bearbejdning af emner i aluminium og rustfrit stål blev helt ødelagt af branden, forklarer adm. direktør hos Faaborg Værft, Jan Mortensen. 

Hurtigt overblik 

Værftsdirektøren var efter branden hurtigt ude og slå fast, at skaderne var til at håndtere, og at værftet ville være i stand til at opretholde samtlige produktionslinjer - dog på nedsat aktivitetsniveau. 

Et år senere lægger Jan Mortensen dog ikke skjul på, at det har været en hård omgang at komme fri af de negative konsekvenser fra branden. 

- Selv om der er gået et år, så mangler vi jo fortsat værkstedsfaciliteterne, som endnu ikke er blevet genopbygget, forklarer direktøren. 

Selv om der er gået et år, så mangler vi jo fortsat værkstedsfaciliteterne, som endnu ikke er blevet genopbygget Jan Mortensen, adm. direktør hos Faaborg Værft

Forsikringstvist

Den lange ventetid skyldes først og fremmest, at der skulle gå næsten ti måneder, 

før end brandtomten blev ryddet.  Det skyldtes en tvist mellem forsikringsselskabet Topdanmark og ejeren af værftsbygningen, Jørgen Marcus Ferdinand, der forhalede genopbygningen, som forventes færdig til december.

- Vi er glade og stolte over, at det er lykkes os at komme igennem, og jeg er fuld af taknemmelighed overfor medarbejderne, som arbejdede hårdt for at vi kunne klare det. 

Fleksibel tilgang

- Det er klart, at vores fokus har været på at opretholde produktionen, og der har jo nok været nogle ordre, som er gået vores næse forbi i løbet af det seneste år, fordi vi har haft opmærksomheden på at rette op på ødelæggelserne. 

- Vi har været i branchen i 50 år, og har kun overlevet fordi vi har været fleksible og gode til at omstille os. Det tror jeg har været med til at bringe os igennem. 

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078