23948sdkhjf

Industrivirksomhed inviterer unge indenfor: Det virker

Elos Medtech i Nordsjællandske Gørløse har i fem år været med en del af tiltaget Åben Virksomhed, som er arrangeret af Dansk Arbejdsgiverforening, DA.

Og fra virksomheden i Nordsjælland, som blandt andet producerer medicinske implantater og operationsinstrumenter, bliver det slået fast, at "det virker", når man aktivt inviterer elever fra folkeskoler og gymnasier indenfor og viser virkeligheden på fabrikken frem.

- Ved at de unge kommer herud og ser, hvor mange forskellige ting vi laver, så håber vi virkelig, at vi kan vække deres interesse for robotteknologien og de faglige fag. For der er så meget spændende i de her fag, som kan inspirere og udvikle dem, fortæller Carsten Schou, afdelingsleder og lærlingeansvarlig hos Elos Medtech til mediet Industrinews.

Mangler 100.000 faglærte

Dansk Arbejdsgiverforening, DA, har etableret Åben Virksomhed, for at få flere børn og unge til at interessere sig for naturvidenskab, teknologi, it og matematik. 

Baggrunden er, at der frem mod 2030 kommer vi til at mangle op mod 100.000 faglærte i Danmark.

- Med Åben Virksomhed ønsker vi at få flere børn og unge i gymnasiet og folkeskolen til at interesse sig for naturvidenskab, teknologi, it og matematik. Vi udvikler undervisningsforløb med virksomhedsbesøg, fordi vi rigtig gerne vil vise hvilke job- og karriemuligheder, der er på lokale virksomheder rundt omkring i Danmark. Forhåbentligt kan det øge de unges interesse for at vælge en erhvervsuddannelse, lyder det fra Anders Mikkelsen, chef for DA Åben Virksomhed.

Som deltager i åben virksomhed viser man 25 elever, at man både kan uddanne sig og få gode jobs i lokalområdet. DA opfordrer til at man fokuser på affald, spildevand og andre miljø- og klimamæssige forhold. 

DA oplyser samtidig, at man som del af programmet "Åben virksomhed" leverer de vejledninger, hvor alt er beskrevet for virksomheden. 

"Du skal bare tage telefonen, når en interesseret lærer ringer til dig. Læreren er stadig ansvarlig for undervisningen, mens du bidrager med virksomhedsperspektivet", lyder det fra DA, som opfordrer flere virksomheder til at være med.

Du kan læse mere om Åben Virksomhed HER.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.281