23948sdkhjf

Nordmark lukker fabrik

Den danske underleverandør af komponenter til vindmølleindustrien, Nordmark, lukker produktionen i Hedensted i marts 2023 på grund af ændringer i markedet.

Produktionen vil i stedet blive overflyttet til Nordmarks øvrige lokationer i Sæby, Skagen og Cuxhaven i Tyskland.

- Markedet for vindmøller er ikke i vækst i øjeblikket, på trods af vedvarende politiske udmeldinger der peger på det modsatte. Fra vi ser en politisk udmelding om en havvindmøllepark, og til den færdige vindmølle står klar, går der lang tid. Vi har derfor en manglende ordreindgang, siger administrerende direktør for Nordmark, Morten Mørk.

- På grund af den manglende efterspørgsel er vores kapacitetsudnyttelse for lav. Derfor har vi desværre været nødsaget til at tage den svære beslutning at lukke i Hedensted og samle produktionen på færre lokationer – i Sæby, Skagen og Cuxhaven, siger Morten Mørk.

Beslutningen kommer til at berøre omkring 40 medarbejdere.

- Vi har nogle højt specialiserede og fagligt meget dygtige medarbejdere i Hedensted, som har leveret et fremragende stykke arbejde gennem årene. De er vigtige i forhold til at få færdiggjort alle de igangværende ordrer og flyttet maskinparken. Nogle kolleger vil blive tilbudt ansættelse på vores øvrige Nordmark-lokationer, hvor der er ledige stillinger, men vi kan desværre ikke tilbyde alle et nyt job. Vi vil dog gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe vores medarbejdere på den ene eller anden måde, siger Morten Mørk.

Nordmark blev grundlagt i 2002 i Sæby i Nordjylland som underleverandør til maskinindustrien i Danmark. Virksomheden er specialiseret i højpræcisions-bearbejdning af store komponenter på op til 120 tons til blandt andet vindmølleindustrien og har i dag godt 180 ansatte.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094