23948sdkhjf

På Toms smedeværksted er sårbare mennesker guld værd: - Vi har alle udfordringer

Metalvirksomheden Nordic Steel Force giver plads til både psykiske lidelser og private udfordringer hos medarbejderne. Her er højt fravær og diagnoser en naturlig del af hverdagen

Mennesker med personlige udfordringer og lange forløb i psykiatrien kan sagtens være guld værd for en privat arbejdsplads i metalindustrien.

Det er smedevirksomheden Nordic Steel Force i sjællandske Tølløse et klokkeklart bevis på.

Her bliver der nemlig både lavet en sund forretning med en positiv bundlinje, mens der samtidig i nærmest ekstrem grad er skabt plads og rum til de ansatte, som hver især på deres egen måde har personlige udfordringer med i bagagen.

- Vi ser på mennesker med de forskelligheder, de rummer. Vi har medarbejdere med flere diagnoser, og vi har medarbejdere, som tidligere har siddet lidt fast i systemet.

Sådan siger maskinarbejder Tom Madsen, der ejer og driver Nordic Steel Force, som blev grundlagt i Tølløse tilbage i 2007 og i 2010 flyttede ind i det nuværende værksted i byens industriområde.

I dag er der syv ansatte.

Lærling blev et vendepunkt

I begyndelsen var Nordic Steel Force en virksomhed som de fleste i metalindustrien, men for syv år siden besluttede Tom Madsen sig for at få en lærling.

Den beslutning blev startskud til en helt ny retning for smedeværkstedet, der blandt andet producerer og udvikler maskinopbygninger, hydrostatiske komponenter, og diverse maskinkonstruktioner, designs og prototyper.

- Da vi tog den første lærling ind, begyndte vi samtidig at arbejde med socialt ansvar. Vi fik en lærling, som sad fast i systemet og krævede lidt ekstra, forklarer Tom Madsen, der hverken havde pædagogiske eller terapeutiske uddannelser at trække på i sit arbejde med de udsatte og udfordrede medarbejdere.

Han havde derimod lyst til at investere både tid og kræfter i at give mennesker på kanten en ekstra chance.

Den indsats er siden fortsat på fuld kraft og i dag sættes der fuld fokus på medarbejdernes menneskelige og faglige kvaliteter frem for at lade sig bremse af deres udfordringer.

- Vi har alle nogle udfordringer med os fra folkeskolen i en eller anden grad, men jeg forsøger at se mennesker med de evner og talenter, de har. Vi skal ikke straffes for det, der ikke lykkes, siger Tom Madsen, som også har hustruen Tina Madsen med i virksomheden og det sociale projekt i en rolle som økonomi- og administrativ blæksprutte.

Kend dine følelser

Tom Madsen kan sagtens sætte ord på, hvad nøglen er for Nordic Steel Force, når det handler om at skabe succes på den sociale bane og samtidig drive en rentabel smedevirksomhed.

Nøglen er kendskab til egne følelser og reaktioner.

- Det handler om at kunne tale om og håndtere sine følelser. I stedet for at reagere følelsesmæssigt negativt i de svære situationer, så har vi skabt et tillidsfuldt rum, hvor vi kan tale om alting og have en dialog om, hvorfor vi reagerer, som vi gør, forklarer Tom Madsen.

Den dialog foregår både på tomandshånd, men også i plenum, hvor Tom og Tina sammen med de fem ansatte sidder sammen og taler om tingene.

I øjeblikket faciliterer Mette Nordahl fra PAF Academy, en stor del af fællessamtalerne i det forløb, der er sat gang i, på baggrund af de midler Velliv Foreningen har valgt støtte Tom Madsen med, i hans arbejde for et godt arbejdsmiljø.

Farvel til bundlinje-stress

Virksomhedsejeren erkender blankt, at han selv tidligere har siddet fast i nogle mønstre, som gjorde, at han ikke handlede hensigtsmæssigt.

Her henviser han til tiden før den sociale tankegang havde gjort sit indtog i virksomheden i selskab med den første lærling.

Det var dengang, hvor Tom Madsen havde fuld fokus på bundlinjen og ofte tog alt for mange ordre ind på værkstedet i jagten på fortjeneste.

Det fokus på penge endte ofte med stress og dårlige kundesager og ikke mindst et arbejdsmiljø præget af negativitet.

- Så ender du nemt i en situation og et miljø, hvor du kun kigger bundlinje og overser en masse lavthængende frugter rundt omkring dig. Nu har vi en arbejdsplads, hvor alle ansatte kan byde ind med noget, og vi ændrer tingene med det samme, når vi ser, at det giver værdi at gøre det anderledes, forklarer Tom Madsen.

Når vi gør, som vi gør i dag, så får vi en bedre kvalitet i vores produkter. For vi får et bedre og mere roligt flow i produktionen med færre fejl, og så ender det i sidste ende med nogle meget tilfredse kunder Tom Madsen, adm. direktør og ejer af Nordic Steel Force

Bevar den gode tone

Derudover handler det for Tom og de ansatte om at bevare roen og den gode fælles tone på arbejdspladsen.

- I dag prøver jeg at være rolig, uanset hvad der sker. Jeg lader mig ikke rive med af stress og frustrationer, siger direktøren, som naturligvis ligesom alle andre kolleger i branchen oplever, at opgaver og ordrer kan drille og udfordre.

- Det er faktisk meget sjældent, vi overskrider en deadline, men hvis vi gør, så ringer vi først til kunden og hører, om de kan acceptere en forsinkelse, og det kan kunden jo for det meste, siger Tom Madsen, der dog som udgangspunkt forsøger at styre helt uden om flaskehalse.

For det giver ingen mening at tage en masse ordre ind på værkstedet, hvis den medarbejder, som er central for opgaven, er på vej ind i en længere fraværsforløb eller står i en periode med ekstraordinære personlige udfordringer.

- Vi ligger helt bevidst lidt lavere i ordrebelægning end andre virksomheder, og så planlægger vi os ud af tingene, siger Tom Madsen.

Kvalitet og tilfredse kunder

Tom Madsen er af den overbevisning, at bundlinjen af sig selv følger med, når der flyttes fokus fra profit til trivsel for den enkelte på arbejdspladsen.

Også selvom ordremængden i hans smedeværksted er mindre end andre steder.

- Når vi gør, som vi gør i dag, så får vi en bedre kvalitet i vores produkter. For vi får et bedre og mere roligt flow i produktionen med færre fejl, og så ender vi i sidste ende med at have nogle meget tilfredse kunder, lyder det fra virksomhedsejeren i Tølløse.

Men den helt store gevinst ligger hos det enkelte menneske, og det gælder både hos de ansatte og hos chefen selv.

- Hvis vi kan gøre arbejdet til en god oplevelse, så vil det også påvirke privatlivet positivt. Her lærer de ansatte nogle ting, der kan direkte overføres til deres privatliv, siger indehaveren af Nordic Steel Force.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Kverneland trækker flere lærlinge ind og holder fast på de ældre
Scanmetals får ny storinvestor: - Vi har store planer om at ekspandere
Ceramicspeed-ejer takkede nej til pænt, trecifret millionbeløb
Maskinbygger fordobler omsætningen efter stort opkøb
Lidt flere konkurser i metalindustrien: - Vi holder skarpt øje med tendensen
Vintervejr sender energipriser på himmelflugt i december
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.157