23948sdkhjf

Viceadministrerende direktør forlader Ørsted

Ørsted implementerer ny organisationsstruktur og ændrer i koncernledelsen.

Det sker for fortsat at kunne drive drive virksomhedens vækst under de stadigt skiftende krav på de lokale markeder og samtidig udnytte de synergier, der er i en global organisation.

- Vi oplever hidtil usete politiske ambitioner for og muligheder på markedet for vedvarende energi. Men det er også blevet stadigt mere komplekst at manøvrere på markeder med lokale krav, nye kundebehov, ændret kundeefterspørgsel og et skifte hen imod integrerede energisystemer samt, ikke mindst, benhård konkurrence. Derfor ønsker vi at komme endnu tættere på markederne og vores kunder, og vi integrerer derfor vores organisationer inden for havvind og vedvarende energi på land. Samtidig flytter vi flere af vores beslutninger ud i de lokale markedsorganisationer for at sikre mere enkle og hurtigere beslutningsprocesser, siger Mads Nipper, Ørsteds administrerende direktør og koncernchef.

Den nuværende virksomhedsstruktur med en organisering i området Commercial og forretningsområdet Onshore vil blive erstattet af tre regioner: Europa, Amerika samt Asien og Stillehavsområdet (APAC). 

Alle kommercielle aktiviteter vil være samlet i disse tre regioner, og de vil alle være repræsenteret i koncernledelsen. Ørsteds Power-to-X-organisation (P2X) vedbliver med at være et globalt forretningsområde. EPC, Operations & IT vil fortsat være global med delvist regionaliserede driftsaktiviteter.

Ændringer i koncernledelsen

Samtidig med omlægningen af virksomhedsstrukturen sker der også ændringer i koncernledelsen. 

Neil O'Donovan, nuværende administrerende direktør for Ørsteds Onshore-forretning og medlem af koncernledelsen, får en ny rolle i koncernledelsen som Executive Vice President og direktør for Strategy, Portfolio & Partnerships.

Kommerciel direktør og viceadministrerende direktør Martin Neubert har valgt at forlade Ørsted efter næsten 15 år i virksomheden. Det sker i forbindelse med omstruktureringen og det faktum at Executive Committee-forretningsområdet Commercial bliver nedlagt.

- Jeg ser denne omstrukturering som det naturlige næste skridt for Ørsted, og jeg er enormt glad for, at denne udvikling også betyder, at Ørsted kan forfremme dygtige interne talenter til at varetage de nye forretningsfunktioner i koncernledelsen. Som en naturlig følge heraf har jeg konkluderet, at det var det rigtige tidspunkt for mig til at træde tilbage og bruge min tid og mine kræfter på at undersøge, hvilke nye og spændende udfordringer jeg skal forfølge som det næste skridt i min karriere uden for Ørsted, siger Martin Neubert i forbindelse med fratrædelsen.

Han forlader Ørsted med udgangen af oktober 2022. 

Ingen ændringer

I forbindelse med omrokeringen i ledelsen er der dog ingen ændringer i forhold til koncernchef og administrerende direktør Mads Nipper, koncernøkonomidirektør Daniel Lerup, HR-direktør Henriette Fenger og driftsdirektør Richard Hunter, som alle fortsat vil være en del af koncernledelsen.

Den registrerede direktion består fremadrettet af Ørsteds administrerende direktør, koncernøkonomidirektør og HR-direktør.

Organisationsændringerne træder i kraft d. 1. november 2022.

Ny koncernledelse i Ørsted

De nye medlemmer af koncernledelsen er:

• Rasmus Errboe (Executive Vice President og regionsdirektør for Europa)

• David Hardy (Executive Vice President og regionsdirektør for Amerika)

• Per Mejnert Kristensen (Senior Vice President og regionsdirektør for APAC)

• Olivia Breese (Senior Vice President og direktør for Power-to-X-forretningen)

• Anders Zoëga Hansen (Senior Vice President og direktør for Legal)

• Ingrid Reumert (Senior Vice President og direktør for Global Stakeholder Relations).

Kilde: Ørsted

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.113