23948sdkhjf

Nyt slidstærkt superværktøj

Maykestag har udviklet et multiværktøj, som kan udføre mange forskellige funktioner

Østrigske Maykestag har udviklet et interessant nyt værktøj, TurboCut, som bliver demonstreret af KJV på Spåntagningsdage i disse dage.

- Det er en kombination af et bor og et fræseværktøj. Det er noget af det mest universelle værktøj, vi har set, lyder det fra Henrik Løftgaard, adm. direktør for KJV.

Han viser, hvordan værktøjet kan lave bølgefræsning og også kan rampe i fuldt spor i 30 eller 45 grader. 

- Vi kan også køre med det som almindeligt bor, siger han.

Umiddelbart ligner værktøjet et bor, hvor spidsen er skåret af. Set fra toppen har værktøjet en S-form, og det er blandt andet det, som gør specielt.

- Hvor man normalt skulle bruge flere forskellige værktøjer, så kan man nøjes med et værktøj. Så man behøver ikke at købe så mange værktøjer, siger Henrik Løftgaard.

TurboCut skulle også have en længere holdbarhed takket være værktøjets belægninger.

Produktion med data

KJV viser også det nye Zoller TMS, som er en database, som holder styr på alle værktøjer og deres nulpunktsmålinger i hele virksomheden.

- Når man har styr på alle sine værktøjer, så kan man allerede tage det med, når man sidder og programmerer nye opgaver. Det vil sige, at man ikke programmerer en opgave med værktøjer, som man ikke har.

- Vi har implementeret det på flere maskinfabrikker. Det man opnår er, at man i den grad får nedbragt opstillingstiden. Jeg tror, at inden for en årrække vil de fleste maskinfabrikker arbejde med data på den her måde, siger Henrik Løftgaard.

Artiklen er en del af temaet MaskinFokus.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078