23948sdkhjf

Tvangslukning af skrotfirma var ulovlig

I 2019 søgte skrotvirksomheden HJM om tilladelse til at bygge en 10 meter høj støjmur på havnen i Korsør. Muren skulle sikre, at virksomheden kunne overholde de gældende støjgrænser, når der blev udskibet skrot fra havnen. Det skriver SN.dk.

HJM fik i første omgang forhåndsbesked om, at der ville blive udstedt en byggetilladelse. Politikerne fortrød imidlertid og udstedte i stedet et paragraf 14-forbud, der gjorde, at HJM de facto blev forvist fra havnen i Korsør.

Siden har sagen kørt i flere retslige og offentlige instanser. Blandt andet har HJM klaget til Planklagenævnet, som nu har dumpet kommunen med et brag.

Nævnet kender paragraf 14-forbuddet for ugyldigt, blandt andet med den begrundelse, at kommunen ikke har gennemført en partshøring. Samtidig slå de fast, at HJM har krav på atter at få behandlet sin byggeansøgning på baggrund af det plangrundlag, der var gældende på daværende tidspunkt.

Hos Slagelse Kommune er borgmester Knud Vincents meget fåmælt efter afgørelsen.

- Jeg har ikke så meget at sige ud over, at vores advokat nu nærlæser afgørelsen. Herefter vil vi drøfte politisk, hvad der skal gøres, siger han til SN.dk.

Det fremgår af afgørelsen fra Planklagenævnet, at afgørelsen er endelig og kun kan omstødes gennem en retssag.

Parterne er dog allerede tørnet sammen i retten, hvor HJM har stævnet Slagelse Kommune, blandt andet med kraft om en tocifret millionerstatning som følge af de tab, man har haft ved ikke at kunne drive skrotvirksomhed på havnen i Korsør siden 2019.

Originalartikel: https://www.sn.dk/slagelse-kommune/planklagenaevn-ophaever-politikernes-tvangslukning-af-skrotfirma/

Læs mere om: HJM
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094