23948sdkhjf

Induflex vil kapre nye kunder: Øger kapaciteten på produktion af drejede emner i plast

Implementering af ny drejebænk i produktionen er del af større plan om effektivisering og automatisering, forklarer direktør Rico Larsen

Plastbearbejdningsvirksomheden Induflex vil øge sin kapacitet på produktionen af drejede emner i plast. Derfor har virksomheden netop udvidet maskinparken med en helt ny drejebænk.

Købet sker efter et investeringsrigt 2022, som blandt andet har budt på en 5-akset CNC-fræser og en kollaborativ robot - i alt har Induflex haft 4 millioner kroner oppe af lommen.

Efterspørgslen stiger på drejede emner

Drejebænken bliver en fast bestanddel af Induflex’ spåntagende CNC-værksted.

- Vi har oplevet en større efterspørgsel på drejede emner, særligt fra vores kunder i industrien, end vi kunne imødekomme med vores daværende setup. Som underleverandør af plastemner, for eksempel maskindele til løbende projekter, skal vi være fleksible. For vores kunder betyder investeringen i denne maskine, at vi kan opretholde vores fleksibilitet og produktionshastighed - også på større serier af drejede emner i plast, siger direktør Rico Larsen til PlastForum.

Den nye drejebænk kan også fremstille to-sidede emner med høj præcision mere effektivt, forklarer produktionschef Martin Staun:

- Vi producerer løbende emner, hvortil der er strenge krav om præcision. Den nye drejebænk har en subspindel, så den kan bearbejde begge sider af et emne uafbrudt i en og samme arbejdsgang. Dermed kan vi producere mere effektivt og samtidig øge præcisionen på de emner, som skal bearbejdes fra begge sider, siger han.

Er der allerede nye kunder til udvidelsen?

- Det er både eksisterende kunder, som vækster, og nye kunder i industrien, som giver behov for øgning i kapaciteten. Vi vil være fleksible og fortsat kunne tilbyde hurtig levering, så det kræver, at kapaciteten følger med, forklarer Martin Staun, og uddyber:

- Den type emner, vi producerer i maskinen, er kundespecifikke emner i teknisk plast som POM, PEEK, PEHD, PET-P, PVDF og PTFE. Det er primært maskindele som for eksempel tandhjul, flanger, ruller snegle, bøsninger med mere. Vi drejer udelukkende i plast, siger produktionschefen.

Vi vil være fleksible og fortsat kunne tilbyde hurtig levering, så det kræver, at kapaciteten følger med. Martin Staun, produktionschef.

Led i større plan

Investeringen i drejebænken er ligesom de øvrige investeringer et led i en større investeringsplan. I starten af 2023 forventer Induflex levering af en stanglader til virksomhedens drejebænke.

- De investeringer, vi har foretaget i år, er en generel oprustning af vores maskinpark for at øge vores kapacitet på produktion af emner til vores kunder i industrien, siger Rico Larsen.

Om Induflex

  • Induflex ligger i Støvring og beskæftiger cirka 45 medarbejdere
  • Den ordreproducerende virksomhed fremstiller kundetilpassede plastløsninger som maskindele, afskærmninger og belysningskomponenter til kunder i mange brancher – særligt indenfor industri og fødevareprocesindustri
  • Induflex huser over en automatiseret maskinpark med blandt andet laserskæring, skæreplottere, CNC-fræs og -drej, varmebukning samt digitalprint og montage

Artiklen er en del af temaet MaskinFokus.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Tredobbelt maskininvestering hos REA Automatdrejning
Give Steel når milepæl i storordre
Sanistål omlægger bilflåden til elbiler
Eltronic får afgørende rolle i Topsoes nye milliardfabrik
DS Gruppen vil fordoble omsætningen og ekspandere geografisk
PtX-branchen: Her er de største barrierer og forudsætninger for udrulningen af grøn brint
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

2.054