23948sdkhjf

Dansk Industri forlanger, en ny regering skriver mål om mere arbejdskraft ind i regeringsgrundlag

Dansk Industri opfordrer til, at en kommende regering skriver i regeringsgrundlaget, at man vil løse manglen på arbejdskraft.

50.000.

Så mange flere hænder og hoveder er der ifølge Dansk Industri behov for på det danske arbejdsmarked, og det bør være en helt grundlæggende ambition for ethvert parti at løse den udfordring.

Det skriver Dansk Industri i en pressemeddelelse.

- En ny regering – og sådan set et hvert parti – bør være meget ambitiøse, når det kommer til at skaffe arbejdskraft, så vi kan få løst alle de opgaver, der venter inden for den grønne omstilling, digitalisering og på velfærdsområdet. Det er en bunden opgave, siger Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i DI i pressemeddelelsen.

Dansk Industri har allerede meldt ud flere gange i løbet af valgkampens første uger, at politikerne bør være mere ambitiøse omkring arbejdsudbuddet, særligt når det gælder den grønne omstilling, som vil kræve flere faglærte.

I den seneste udmelding fra Dansk Industri, fastslår erhvervsorganisationen, at de synes, de 50.000 flere hænder er et realistisk mål.

- I DI mener vi, at et øget arbejdsudbud på mindst 50.000 personer i den kommende valgperiode er et ambitiøst, men også et realistisk og ansvarligt bud. En kommende regering bør have det med i sit regeringsgrundlag, som grundlag for initiativer og reformer, der kan skaffe den nødvendige arbejdskraft, lyder det fra Lars Sandahl Sørensen i pressemeddelelsen.

Flere ændringer

Direktøren kalder det, der først og fremmest skal til i valgkampen, for "en ærlig samtale".

- For tre år siden handlede valgkampen meget om, hvem der kunne love mest velfærd. Jeg håber, at vi denne gang kan få en mere ærlig samtale om, hvordan vi som samfund reelt løfter, prioriterer og finansierer alle de ambitioner, vi har for fremtiden, udtaler Lars Sandahl Sørensen i pressemeddelelsen.

Helt konkret foreslår Dansk Industri, at en ny regering laver ændringer, når det gælder skat, udenlandsk arbejdskraft og tilbagetrækning.

- En lettelse af skatten på arbejde er det, der giver allermest til et øget arbejdsudbud. Så er det vigtigt at se på udenlandsk arbejdskraft, som virkelig har løftet dansk økonomi, og her kunne vi til en start kigge på ansøgerlandene til EU. Og så er det vigtigt at få kigget på de mange forskellige tilbagetrækningsordninger, vi har. Det vil da være en begyndelse, siger Lars Sandahl Sørensen i pressemeddelelsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111