23948sdkhjf

Vald. Birn er klar til at træde på bæredygtigheds-speederen

Kundernes forventninger til et morderne støberi stiger, og derfor må Vald. Birn også investere i bæredygtig udvikling

Bæredygtighed er et af de hotte emner i industrien, og også hos Danmarks største støberikoncern, Vald. Birn, er emnet på agendaen.

I slutningen af året er CEO Claus Beier klar til at præsentere en ny strategi for Vald. Birns bestyrelse, og her er bæredygtighed en vigtig del.

Kunderne stiller krav

Interessen for bæredygtighed udspringer dog ikke af ren filantropi. Kunderne stiller nemlig i stigende krav om, at deres leverandører skal tænke bæredygtighed ind.

- Det er klart, at vi også har været ude og undersøge, hvilken retning vores kunder går i, og vi ønsker selvfølgelig at gå i samme retning. Så vi har haft en god dialog med mange kunder om, hvad forventningen er, og det er egentlig deres forventninger og vores egne mål, der har gjort, at vi har sat os ned og set på hvilken retning vi skal arbejde i, lyder det fra Claus Beier.

Jeg kan bare mærke, at vi får at vide hos vores kunder, at når vi skal til at lave nye aftaler med dem, kommer der til at være en rubrik, der hedder bæredygtighed, hvor vi skal dokumentere, at vi arbejder med det Claus Beier, administrerende direktør hos Vald. Birn

Mere struktureret indsats

Ifølge direktøren har Vald. Birn selvfølgelig arbejdet med for eksempel energibesparelser og miljø tidligere, men nu bliver der tale om en mere struktureret indsats – også fordi dokumentationskravet stiger fra både kunder og myndigheder.

- Jeg kan bare mærke, at vi får at vide hos vores kunder, at når vi skal til at lave nye aftaler med dem, kommer der til at være en rubrik, der hedder bæredygtighed, hvor vi skal dokumentere, at vi arbejder med det, fortæller Claus Beier, og tilføjer:

- Så derfor skal vi sørge for, at vi er langt fremme i den her rejse i forhold til vores konkurrenter, som er i lande med væsentligt billigere arbejdsløn. Så vi skal kunne bruge det her som en konkurrenceparameter.

Klar til at investere

Øget fokus på bæredygtighed betyder også flere investeringer i fabrikker, produktion og medarbejdere, selv om det selvfølgelig skal hænge sammen kommercielt.

I hvert fald er organisationen hos Birn begyndt at kaste masser af ideer på bordet, der kan være med til at sikre et grønnere regnskab hos støberikoncernen.

- Vi ser for eksempel på nogle investeringer i Holstebro, med tanke på den situation vi er i lige nu. Vi har en del varme, som bare ryger op til fuglene, og der er vi sammen med et par selskaber ved at analysere, hvordan vi kan bruge en stor del af den varme, der florerer rundt, til fjernvarme. Det er både økonomi og bæredygtighed, forklarer Claus Beier.

Han er dog endnu ikke klar til at sætte konkrete CO2-mål for Vald. Birn.

- Nu skal vi for alvor i starten af næste år have kickstartet hele arbejdet. Så skal vi se, hvor langt vi når i 2023 og 2024. Så tror jeg, at når vi når til en ny runde strategi, så er vi klar til at sætte os nogle mål, slutter han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094