23948sdkhjf

Den nye mand i spidsen vil ændre støberikoncern: Kan man ruske op i en 126-årig?

Claus Beier har nu siddet i spidsen for Danmarks største støberikoncern, Vald. Birn, i et halvt år

Den 1. april satte Claus Beier sig i direktørstolen hos Vald. Birn. Her overtog han roret efter Jens Axel Birn, der havde siddet på posten i 17 år.

For Claus Beier har de første seks måneder været en hektisk periode.

- Det har været spændende. Jeg har først og fremmest fået en god velkomst – både her i Holstebro, men også i alle datterselskaberne, som jeg har været rundt at besøge. Jeg har fået et godt indtryk af virksomheden. Jeg har også været ude og besøge en del af vores kunder, som jeg heldigvis også får en masse god feedback fra, om at de er glade for at samarbejde med Vald. Birn, konstaterer Claus Beier.

Friskt kommercielt pust

Han blev i sin tid præsenteret som en direktør, der skal stå i spidsen for en transformation af Vald. Birn. Dermed er der også lagt op til forandringer hos støberikoncernen, der sidste år kunne fejre 125-års jubilæum.

Det er nu ikke, fordi Claus Beier har sat gang i en kæmpe paladsrevolution i de første seks måneder. Men forandringen er på vej, forsikrer HR manager Morten Madsen, der er en af de personer, Claus Beier har arbejdet tæt sammen med i de første måneder. Han er ikke i tvivl om, hvor den største forandringsproces kommer til at ligge.

- Vi er jo en produktionsvirksomhed på godt og ondt. Det er meget ingeniør- og teknikertungt med et perspektiv, der har været meget indefra og ud, og teknikken har været det, der har drevet os. Der kommer Claus med et kæmpe friskt pust med en anden betragtning: ”Hvis jeg stod uden for og skulle købe noget af jer, er I så agile nok”? Det er faktisk en kæmpe transformation, men en nødvendig transformation for at vi kan følge med det omgivende samfund, forklarer han.

Det nikker Claus Beier genkendende til:

- Noget af det, jeg bringer med, er, at jeg ønsker, at Birn skal været meget mere kunde- og markedsorienteret. Vi er nødt til at følge med i den udvikling, der sker rundt omkring, ellers ender vi med ikke at have nogen kunder. Der er det vigtigt, at vi har føling med vores kunder, og hvilken retning de går. Ønsker vi at følge med, eller kan eller vil vi ikke af strategiske årsager? Det er også noget, der har fyldt meget de første seks måneder at fortælle om den rejse, vi gerne vil på, siger han.

Der er masser af stolthed, historie og generationer, som har været her. Men det er også en organisation, som godt ved, at der skal ske nogle forandringer Claus Beier, administrerende direktør hos Vald. Birn

En stolt virksomhed

Claus Beier har derfor brugt en del af sin første tid på samtaler med ledere, tillidsfolk og bestyrelse for at forstå, hvad det er for en virksomhed, han skal føre ind i fremtiden. Han ser da også masser af potentiale at arbejde videre med.

- Der er masser af stolthed, historie og generationer, som har været her. Men det er også en organisation, som godt ved, at der skal ske nogle forandringer. Vi skal blive bedre til at tjene flere penge. Det ønsker vi selv, så vi kan investere i fremtiden. Det mener vores ejere også. Jeg synes, det er en forandringsvillig organisation, som har lysten til at tænke nyt, udtaler Claus Beier.

Trivsel og kommunikation

I det daglige arbejde begynder man så småt at kunne se, at der er kommet en ny direktør, fortæller Morten Madsen:

- Claus har jo et mantra om, at vi skal være glade, når vi møder på arbejde, og stolte når vi går hjem. Trivsel er noget, Claus arbejder intenst med, siger han.

Konkret har man på Vald. Birn nedsat en 26 personer stor trivselsgruppe, der har som opgave at arbejde med medarbejdertrivsel og arbejdsglæde.

Direktøren selv peger også på andre områder, hvor han bevidst har forsøgt at sætte et aftryk.

- Jeg har valgt at gribe det an på den måde, som jeg gerne vil drive en virksomhed. Det er meget med åbenhed og kommunikation. Kommunikation er noget af det, jeg sætter pris på, og jeg ved, at det betyder meget for medarbejderne, siger Claus Beier.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141