23948sdkhjf

Medie: Myndigheder undersøger Grundfos for muligt brud på Ruslands-sanktioner

Pumpeproducenten Grundfos er en af de virksomheder, som myndighederne undersøger for mulige brud på de politiske sanktioner mod Rusland. Det skriver Børsen.

Avisen henviser til det ukrainske medie Europressmaiden. Det er dog ikke lykkedes at få Erhvervsstyrelsen til hverken at be- eller afkræfte, om der er en undersøgelse mod Grundfos.

Angiveligt drejer det sig om en række pumper, som i 2021 blev leveret ulovligt til vandforsyningen på Krim. Netop Krim har været sanktioneret, siden Ruslands annektering i 2014.

Grundfos har ikke ønsket at kommentere sagen over for Børsen, men har tidligere fortalt det tyske medie Deutsche Welle, at pumperne uden Grundfos’ viden var endt på Krim, da de blev solgt videre gennem flere led.

- Hvis vi – i en salgsproces – er i tvivl, om vi bryder sanktioner, så vil vi bede om at få at vide, hvem slutbrugeren er. Vores interne undersøgelser har ikke vist nogen transaktion eller korrespondance, der indikerer, at reglerne ikke er blevet fulgt, sagde kommunikationsdirektør Peter Trillingsgaard til Deutsche Welle. Grundfos har ikke ønsket at kommentere anklagerne yderligere overfor Jern- og Maskinindustrien.

Originalartikel: https://borsen.dk/nyheder/virksomheder/grundfos-undersogt-for-sanktionsbrud-paa-krim?b_source=seneste-nyt&b_medium=row_1&b_campaign=list_41

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127