23948sdkhjf

Produktion af grønt stål i EU kræver fem gange Danmarks elforbrug

Produktion af grønt stål vil kræve meget store mængder grøn energi

Hvis hele EU's stålproduktion skal gøres grøn - altså fri af fossile brændstoffer - så kræver det 165 TWh i grøn elektricitet i 2030. Det fremgik forleden på et stålwebinar arrangeret af det europæiske medie Euractiv.

- Vi står over for en enorm udfordring i stålindustrien, siger Bianca Wien Prado, der er chef for regulatory affairs hos ThyssenKrupp Steel, ifølge energimediet Montelnews.

Vi står over for en enorm udfordring i stålindustrien Bianca Wien Prado, chef for regulatory affairs hos ThyssenKrupp Steel

165 TWh er 165 milliarder kilowatttimer og dermed en meget stor energimængde. Danmarks elforbrug er årligt på 35 TWh. Der kræves altså en mængde grøn elektricitet, svarende til næsten fem gange Danmarks elforbrug, for at gøre EU's stålproduktion grøn i 2030. Det kræver rigtigt mange vindmøller og solceller.

Der vil være brug for omkring to millioner tons grøn brint i 2030, og det vil kræve 94 TWh elektricitet. Brint kan bruges til at reducere jernmalm i stedet for koks. Derudover er der brug for 75 TWh elektricitet til at drive stålværkerne, ifølge Bianca Wien Prado.

Kigger man frem mod 2050, er der behov for endnu mere grøn elektricitet til stålværkerne, nemlig 400 TWh.

Bedre rammebetingelser

Bianca Wien Prado ser gerne nogle bedre rammebetingelser for produktion og distribution af den nødvendige brint til stålproduktionen.

- Det er svært for virksomheder at investere i brintproduktion uden lovmæssig sikkerhed, siger hun.

En anden hindring er manglen på en infrastruktur, som kan transportere brint fra, hvor den bliver produceret til der, hvor den skal bruges.

Planer om rørledning

Den spanske energivirksomhed Iberdrola har planer om at producere grøn brint baseret på Spaniens rigelige mængder af grøn energi. Det kan bidrage til en forsyning af grøn brint til Europa.

Spanien, Portugal og Frankrig offentliggjorde for nyligt planer om at bygge en undersøisk rørledning, kaldet BarMar, til at transportere brint og gas mellem Barcelona og Marseille, altså fra Spanien og til det centrale Europa.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081