23948sdkhjf

Med kronprinsen i spidsen lander danske virksomheder 14 samarbejdsaftaler under fremstød i Vietnam

Temperaturerne er høje i Hanoi i disse dage og stemningen mellem danske og vietnamesiske virksomheder er tilsvarende varm på Danmarks royale erhvervsfremstød inden for vindenergi og energieffektivitet.

Vietnam har store ambitioner på energi- og klimaområdet, og 14 større danske virksomheder har i dag med kronprinsparret som vidne underskrevet samarbejdsaftaler, såkaldte MOU’s, med vietnamesiske virksomheder.

Seriøs interesse

DI er medarrangør af erhvervsfremstødet og DI’s administrerende direktør Lars Sandahl Sørensen, der holdt den indledende tale før aftaleunderskrivelserne, ser positivt på danske energivirksomheders muligheder i det asiatiske land med næsten 100 millioner indbyggere.

- Allerede nu har Danmark dobbelt så mange virksomheder i Vietnam som resten af Skandinavien tilsammen. Så når handelsaftalen med EU er i stand, og Danmark og Vietnam nu deler ambitiøse klimamålsætninger, så er grundlaget klart til et stort og accelererende samarbejde og øget handel i fremtiden. Det forventer jeg mig meget af, siger Lars Sandahl Sørensen i en pressemeddelelse.

- Hele 14 samarbejdsaftaler endda med store virksomheder her ved fremstødets begyndelse er virkelig usædvanligt. Det fortæller om rigtig stor og seriøs interesse fra virksomheder i begge lande, og det lover godt for fremtiden, siger Lars Sandahl Sørensen.

Springbræt til mere

Det er ikke tilfældigt, at netop Vietnam er blevet det næste store sats for Danmark og danske energivirksomheder. Dels har Vietnams handelsaftale med EU fra 2019 banet vejen for lettere handel, dels har Vietnam med målet om at blive klimaneutrale i 2050 Asiens mest ambitiøse klimamålsætning, og så er landet i rivende udvikling med forventet vækst på over 7 procent i år.

Det er virksomheder som Ørsted, Hyme Energi, Siemens Gamesa, Force Technology, CIP, Danfoss, FLSmidth og Semco Maritime, der nu med nye samarbejdsaftaler satser stort på Vietnam.

- Vi satser på det asiatiske marked, og Vietnam bliver vores indgang blandt andet på grund af gode samarbejder og relativt lave omkostninger. Med den nye samarbejdsaftale styrker vi vores fremstød i Asien, siger senior vice president for Semco Maritime, Thomas Hamborg-Thomsen, der indgik hele to samarbejder med vietnamesiske partnere. Det ene sammen med Copenhagen Infrastructure Partners (CIP).

- Vi har allerede vundet et projekt sammen med vores vietnamesiske partnere, som vi nu bruger som afsæt til at satse yderligere i Asien. Næste skridt er et fremstød i Taiwan, siger Thomas Hamborg-Thomsen.

Erhvervsfremstødet fortsætter med virksomhedsbesøg – også royalt - på blandt andre FLSmidth, Lego, Carlsberg, Vestas og Scancom i de næste dage.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11