23948sdkhjf

Genvindingsvirksomhed køber op

HJ Hansen Recycling Group køber havnepladser i Kolding

Genvindingsvirksomheden HJ Hansen Recycling Group overtager havnepladserne på Kolding Havn fra Rimeco Aktieselskab, der har valgt at specialisere sig yderligere i genvinding og forædling af metal, jern, elektronik og kabler.

Det skriver HJ Hansen Recycling Group i en pressemeddelelse.

Rimeco Aktieselskab har i mange år haft opsamlings- og afskibningspladser til jern- og metalskrot flere steder i Europa. Nu frasælger virksomheden sine danske aktiviteter inden for indsamling af jern- og stål-skrot kvaliteter til HJ Hansen Recycling Group.

- Vi har valgt at frasælge indsamling og udskibning af jernskrot, fordi vi kan se, at branchen konsoliderer sig. Vi har i forvejen et mangeårigt og godt samarbejde med HJ Hansen Recycling Group, og vi finder det naturligt at videregive det, vi har opbygget i Kolding, til dem. Vi, Rimeco, forsvinder jo ikke fra branchen og kan nu i stedet henvise til HJ Hansen Recycling Group, når vi får henvendelser om indsamling af jernskrot i Danmark, siger Klaus Peter Riggelsen, adm.direktør hos Rimeco Aktieselskab.

Strategisk placering

Rimeco Aktieselskab vil uforandret drive sin virksomhed fra Aabenraa, hvor man på blandt andet Ensted Industrihavn har sine anlæg til behandling og sortering af jern-, metal-, elektronikskrot samt kabel recycling. Samtidigt fortsætter Hals Metal Recycling, hvor der modtages og miljørigtigt forarbejdes komplekse jern og metalfraktioner som bly, transformere, kabler og kompressorer.

Ifølge Mogens Bach Christensen, adm. direktør i HJ Hansen Recycling Group, er der synergier mellem kajpladserne i Kolding og HJ Hansen Recycling Groups eksisterende kajpladser i Aalborg, Aarhus, Fredericia, Korsør, Prøvestenen i København og Odense.

- Pladserne har en strategisk god placering for os, da vi hos HJ Hansen Recycling Group ønsker at forkorte og effektivisere vores logistiske flow – der både kommer miljøet og vores leverandører til gode, siger han.

Udbygger samarbejde

Sammen med pladserne overtager HJ Hansen Recycling Group også personalet tilknyttet Kolding Havn, der skal fortsætte deres ekspertise og gode relation til havn, leverandører mv.

HJ Hansen Recycling Group og Rimeco Aktieselskab forventer at udbygge og videreudvikle det i forvejen meget fine samarbejde, til fordel for begge selskaber, over de kommende år.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094