23948sdkhjf

Gode takter i FLSmidth-regnskab

FLSmidths omsætning er vokset 23 procent, men indtjeningen halter lidt bagefter

Der er mange gode takter i kvartalsregnskabet fra cement- og minevirksomheden FLSmidth. Både omsætning og ordreindgang er voksende. Omsætningen er steget fra 12,4 mia. kr til 15,4 mia. kr.  i de tre første kvartaler af året, svarende til 23 procent. Ordreindtaget er vokset endnu mere, nemlig fra 14,1 mia. kr til 18,6 mia. kr, svarende til 32 procent. Derfor opjusterer virksomheden også forventninger til årets omsætning.

Mikko Keto, FLSmidths CEO kommenterer:

- Det positive momentum, som vi så i andet kvartal, er blevet fastholdt i tredje kvartal, hvor vi har set en robust vækst i både ordreindgang og omsætning. Mineforretningen fortsatte med at drage fordel af fundamentalt positive markedsforhold. De kortsigtede udsigter for cementforretningen er forbedret baseret på stabile resultater på trods af en ny recession, siger han.

Det kniber dog lidt med at få et stigende salg omsat til større overskud. FLSmidth har et overskud på 0,4 mia. kr for de første tre kvartaler.

Noget af overskuddet bliver spist af engangsomkostninger ved overtagelsen af TK Mining og udfasningen af aktiviteterne i Rusland.

Mineforretning bedst

Det oprindelige cementområde er forlængst overhalet af minesegmentet hos FLSmidth. Virksomheden forventer i år en mine-omsætning på mindst 14,5 mia. kr og en cement-omsætning på mindst 6 mia. kr. FLSmith bygger mineanlæg og cementfabrikker over det meste af verden.

Der er bedst forretning i mineaktiviteterne. Her forventer virksomheden en EBITA-margen på 7,5 procent, mens forventningen kun er 3 procent i cementsegmentet.

Tilfredshed med opkøb

FLSmidth udtrykker stor tilfreds med overtagelsen af Thyssen Krupp Mining, som blev gennemført 31. august 2022. 

Det hedder i FLSmidths regnskabsmeddelelse:

"Med dette opkøb er FLSmidth bedre positioneret end nogensinde før, og vi er meget dedikerede til at give vores kunder klassens bedste komplette flowsheet-teknologier og serviceløsninger for at øge deres produktivitets- og bæredygtighedsagenda. Mens den strategiske begrundelse for opkøbet er blevet bekræftet igen, er yderligere omkostningssynergipotentiale blevet afdækket, og tempoet for at realisere dette er blevet accelereret."

Med andre ord tror FLSmidth på større synergier af opkøbet end hidtil meldt ud.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Tredobbelt maskininvestering hos REA Automatdrejning
Give Steel når milepæl i storordre
Sanistål omlægger bilflåden til elbiler
Eltronic får afgørende rolle i Topsoes nye milliardfabrik
DS Gruppen vil fordoble omsætningen og ekspandere geografisk
PtX-branchen: Her er de største barrierer og forudsætninger for udrulningen af grøn brint
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.141