23948sdkhjf

Fayard vedligeholder tankskibe med russisk gas

Danmarks største reparationsværft Fayard servicerer løbende gastankskibe, der ifølge Jyllands-Posten reelt kontrolleres af det russiske selskab Yamal LNG, og som fragter russisk gas til Europa. Fayard siger, at de overholder reglerne.

Det store danske værft Fayard på Fyn havde fra september til november besøg af tre LNG-tankere, der indgår i trafikken fra Rusland til Europa.

Der er ingen russisk interesse eller ejerskab i noget af det Værftsdirektør Thomas Andersen

Det skriver Jyllands-Posten (bag betalingsmur).

Senest forlod skibet 'Vladimir Rusanov' værftet den 2. november, det var 24 dage efter ankomsten.

Fayard har tilsyneladende en forretning i at vedligeholde de specialbyggede LNG-skibe, som bærer russiske navne og farver, selv om de ikke sejler under russisk flag.

- Vi vil meget gerne stå som en ordentlig og saglig virksomhed og ikke på nogen måder gå på kompromis med det, som vi ønsker at have som kodeks her: At opføre sig ordentligt, siger værftsdirektør Thomas Andersen til Jyllands-Posten.

Han afviser over for avisen, at værftet har overtrådt regler, da det i september og oktober vedligeholdt tre gastankere: 'Vladimir Rusanov', 'Fedor Litke' og 'Boris Vilkitsky', der alle sejler naturgas fra den russiske polarhavn Sabetta til Europa.

- Vi arbejder i et internationalt klima, men de her skibes ejere og tekniske organisationer, dem har vi jo fuldstændig hånd på. Der er ingen russisk interesse eller ejerskab i noget af det, siger Thomas Andersen til avisen.

Ifølge Jyllands-Posten er skibene chartret ud til et selskab i Singapore på en 12 års-kontrakt. Selskabet  kontrolleres af russiske Yamal LNG, som er det samme selskab, der står bag udskibningen af gassen i Rusland.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109