23948sdkhjf

Havn mister tålmodigheden med Bladt Industries: Opsiger kæmpe millionkontrakt

Frederikshavn Havn har opsagt samarbejdet med Bladt Industries om opførelsen af en bunkerterminal til Stena Oil

Frederikshavn Havn har mistet tålmodigheden i samarbejdet med Bladt Industries i forbindelse med etablering af Stena Oils bunkerterminal, og derfor opsagt kontrakten. Det fortæller TV2 Nord. Opførelsen af terminalen er to år forsinket, fortæller tv-stationen.

I Bladt Industries er de overraskede over opsigelsen af kontrakten, men da de allerede har anlagt en voldgiftssag mod havnen, for at få afklaret baggrunden for forsinkelsen, vil de ikke kommentere yderligere, oplyser TV2 Nord. Stena Oils anlæg i Frederikshavn består blandt andet af 11 lagertanke med en samlet kapacitet på 74.400 kubikmeter.

Milliontab

Som Metal Supplys søstermedie Søfart tidligere har beskrevet, har forsinkelsen ifølge Frederikshavn Havn kostet erhvervshavnen i omegnen af 35 millioner kroner som følge af mistede lejeindtægter, og forsinkelsen har dermed været med til at dræne havnens i forvejen pressede likviditet. I den forbindelse fortalte havnedirektøren Mikkel Seedorff Sørensen også om den pågående tvist, som han dog ikke ville uddybe årssagen til.

Bladt Industries har tidligere bekræftet over for Søfart, at der er en tvist i gang med havnen på grund af forsinkelserne.

- Det er korrekt, at projektet omkring bunkerterminalen er forsinket, men vi kan ikke genkende Frederikshavns Havns udlægning af sagen i medierne. Havnen har løbende bedt om ændringer til udførelsen af projektet, hvilket har gjort det både dyrere og mere komplekst, end da aftalen blev indgået og den slags fører selvsagt til forsinkelser, oplyste Anders Søe-Jensen, administrerende direktør i Bladt Industries tidligere.

De samlede anlægsomkostninger for projektet løber op i et trecifret millionbeløb.

Originalartikel:

https://www.tv2nord.dk/frederikshavn/vi-har-mistet-taalmodigheden-havn-opsiger-trecifret-millionkontrakt-i-utide

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094